12.9.11

Μπαρνιέ: Kάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί μία ελληνική χρεοκοπία...


Κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών της Ελλάδας, διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του στο Παρίσι ο αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά Επίτροπος της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ.

Κληθείς να σχολιάσει του κλυδωνισμούς που δέχονται οι χρηματαγορές, ο Γάλλος Επίτροπος σημείωσε ότι ... «μερικοί πρέπει να διατηρούν την ηρεμία και την ψυχραιμία τους», ενώ ερωτηθείς για τις ανησυχίες γύρω από τις ευρωπαϊκές τράπεζες και κυρίως τις γαλλικές, διαβεβαίωσε πως έχει εμπιστοσύνη στη νικανότητα αντίστασης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

«Προχωρήσαμε με σοβαρότητα σε τεστ αντοχής (...) Ένας ορισμένος αριθμός ιδρυμάτων, που δεν είναι άλλωστε γαλλικά, έδειξαν αδυναμίες και θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν», επεσήμανε και στην παρατήρηση ότι τα τεστ αμφισβητούνται επειδή δεν λαμβάνουν υπόψη την υπόθεση μιας στάσης πληρωμών από εύθραυστες χώρες όπως η Ελλάδα, απάντησε: «Κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει αυτή η κατάσταση». Γι αυτό, κατέληξε, «πρέπει να κάνουμε αυτό που είπαμε, το συντομότερο δυνατόν, ιδιαίτερα με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: