17.9.11

Στους "βαρόνους" του Mega το Ξυστό και τα Λαχεία...


Οργιάζουν το τελευταίο διάστημα οι φήμες που θέλουν τον ισχυρό άνδρα του ΟΠΑΠ Γιάννη Σπανουδάκη, να σχεδιάζει την έμμεση είσοδο του Mega στον Οργανισμό. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στην πιάτσα, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, φέρεται να ...

εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναθέσει σε εταιρεία που θα μετέχουν οι μεγαλομέτοχοι του Μεγάλου Καναλιού, Γιώργος Μπόμπολας, Βαρδής Βαρδινογιάννης και Σταύρος Ψυχάρης, την διαχείριση του «Ξυστό» και των Κρατικών Λαχείων. Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι ήδη επ' αυτού έχει επιτευχθεί εν αρχής συμφωνία, γεγονός που φαίνεται και από την στάση που κρατούν οι εκδότες απέναντι στον ΟΠΑΠ.

Οι συζητήσεις Σπανουδάκη με τους βαρόνους

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που γίνονται από ανθρώπους που γνωρίζουν την αγορά, η διαχείριση του «Ξυστό» και των Κρατικών Λαχείων, θα φέρνει στην εταιρεία που θα αναλάβει να «τρέξει» την συγκεκριμένη δουλειά, περίπου 80 εκ. ευρώ. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι στην περίπτωση που ο ΟΠΑΠ, αναθέσει την διαχείριση στο Mega, ότι ουσιαστικά λύνεται οριστικά το πρόβλημα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός, με δεδομένο ότι για την ετήσια λειτουργία του Μεγάλου Καναλιού, απαιτούνται περίπου 30 εκ. ευρώ. Επί της ουσίας, από την ημέρα που θα κλείσει το deal, οι μέτοχοι δεν θα χρειάζεται να βάζουν λεφτά από τις τσέπες τους. Το κανάλι θα το συντηρούν και με το παραπάνω τα κέρδη που θα έχει η εταιρεία διαχείρισης του «Ξυστό» και των «Κρατικών Λαχείων». Το αξιοσημείωτο στην όλη ιστορία, έχει να κάνει με το γεγονός ότι στις συζητήσεις που βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό σε εξέλιξη με τον Σπανουδάκη του ΟΠΑΠ, μετέχουν (μόνο) οι Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας και Ψυχάρης.
www.dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: