20.9.11

Morgan Stanley: Μικρός ο κίνδυνος άμεσης χρεοκοπίας της Ελλάδας...


Λίγες πιθανότητες στα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να χρεοκοπεί μέσα στους επόμενους μήνες δίνουν οι αναλυτές του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οίκου Morgan Stanley, χωρίς όμως να... αποκλείουν μια αναδιάρθρωση μακροπρόθεσμα.

Σε ανακοίνωσή τους προς τους πελάτες του οίκου οι αναλυτές αυτού υποστηρίζουν ότι ο κίνδυνος μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι "σχετικά μικρός φέτος", λόγω "της υποστήριξης των ευρωπαίων εταίρων της".

"Για όσον καιρό η Ελλάδα έχει έναν πρωτεύοντα προϋπολογισμό που εμφανίζει έλλειμμα, δηλαδή για εμάς έως το τέλος του 2012, δεν υπάρχει πραγματικά λόγος για σκόπιμη αναδιάρθρωση του χρέους", υποστήριξαν στην ανακοίνωσή τους.

Όπως σημειώνουν η Ευρώπη θα προσπαθήσει να αποφύγει ένα τέτοιο γεγονός όσο ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης είναι υψηλός και θεωρούν ότι "η βούληση της Ελλάδας να υποβληθεί σε ένα πρόγραμμα λιτότητας, και της Ευρώπης να καταβάλει νέες δόσεις βοήθειας είναι ισχυρή".

Τέλος υποστηρίζουν πως είναι πιθανή μια αναδιάρθρωση του χρέους μόλις ο πρωτεύων προϋπολογισμός (εκτός της εξυπηρέτησης του χρέους) εμφανίσει εκ νέου πλεόνασμα και "κυρίως αν γίνει προφανές ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας είναι πάρα πολύ αργός για να υποστηριχθεί το κόστος της εξυπηρέτησης του χρέους".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: