11.9.11

Spiegel: Εξετάζεται σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη...


Επανέρχεται το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη με πρωτοβουλίες του Βερολίνου, παρά τις κατά καιρούς διαψεύσεις υψηλόβαθμων γερμανών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με ... το περιοδικό «Spiegel» -κυκλοφορεί την Κυριακή- ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας».

Το «Spiegel», αναφέρει ότι στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο «επεξεργάζονται ήδη δύο σενάρια, αυτό που η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη, αλλά και εκείνο, που επιστρέφει στη δραχμή».

Σύμφωνα με το περιοδικό, εξετάζονται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διάφορα άλλα σενάρια, στα οποία ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διατηρεί ρόλο πρωταγωνιστικό, με παροχή δανείων προς την Ισπανία και την Ιταλία, ενόψει της απροθυμίας δανεισμού αμφοτέρων στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, υπόθεση που συνδυάζεται -από το «Spiegel»- με την αναγκαιότητα πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες να χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια.

Ουδείς εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών σχολίασε μέχρι στιγμής το επίμαχο δημοσίευμα.

Στο μεταξύ, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Γερμανίας (CSU), το βαυαρικό αδελφό κόμμα των συντηρητικών της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, εμμένει στην πρότασή του να απειληθούν οι υπερχρεωμένες χώρες με αποπομπή από την ευρωζώνη, σύμφωνα με έγγραφο για την πολιτική του κόμματος που έχει στη διάθεσή του το Reuters.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: