29.9.11

Εκλεισαν τις πόρτες στην Tρόικα!...


Την είσοδο των εκπροσώπων την τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν να εμποδίσουν εργαζόμενοι του υπουργείου που από νωρίς το πρωί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο στην οδό Νίκης (δείτε βίντεο).

Οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για... τα σχέδια της κυβέρνησης για εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές στους μισθούς προειδοποιούν μάλιστα ότι θα παραμείνουν εκεί επί 48 ώρες.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί μάλιστα, έφτασε στο υπουργείο ένας υπάλληλος του τεχνικού κλιμακιού της τρόικας ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει στο κτίριο.

Μόλις όμως πήγε να περάσει κάτω από το πανό των διαδηλωτών, εκείνοι τον αποδοκίμασαν και τον απομάκρυναν από την είσοδο.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρεττάκος, ο οποίος βρέθηκε έξω από το υπουργείο Οικονομικών είπε: «Έχουν γίνει καταλήψεις συμβολικές σε πολλά υπουργεία. Έχει ιδιαίτερη σημασία όμως για το υπουργείο Οικονομικών καθώς κανένας Έλληνας εργαζόμενος του υπουργείου, δεν επιθυμεί να εξυπηρετήσει τους τεχνοκράτες την τρόικας».

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έληξαν οι καταλήψεις στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Στα υπόλοιπα υπουργεία και υπηρεσίες που τελούν υπό κατάληψη, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ έχει διατυπωθεί και η πρόταση να παραταθούν, ώστε η διάρκειά τους να συμπεριλάβει χρονικά και τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα, στις 18:00, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Αργότερα στο Σύνταγμα, η ΠΟΣΠΕΡΤ και ενώσεις εργαζομένων των φορέων του Δημοσίου από τους οποίους ξεκινά η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, οργανώνουν συναυλία με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν εικοσιτετράωρες απεργίες στις 5 και 19 Οκτωβρίου.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: