16.9.11

Visionaire : Το πιο «αποκλειστικό» περιοδικό στον κόσμο...


Το VISIONAIRE δικαίως θεωρείται το πλέον αποκλειστικό περιοδικό στον κόσμο. Πρόκειται για ένα πολυμορφικό άλμπουμ αφιερωμένο στην τέχνη και τη μόδα που κυκλοφορεί τρεις φορές τον χρόνο σε... περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Το πρώτο του «τεύχος» κυκλοφόρησε το 1991 και έκτοτε αποτελεί αντικείμενο του πόθου για τους επαΐοντες του στυλ. Κάθε του έκδοση είναι αφιερωμένη σε ένα θέμα – τη μόδα, την αγάπη, την επιθυμία, το μέλλον, την άνοιξη, τις γυναίκες – από το οποίο διάφοροι καλλιτέχνες και σχεδιαστές εμπνέονται και δημιουργούν τα δικά τους έργα που αποτελούν και την ύλη του περιοδικού.

Η τιμή πώλησης ξεκινάει από τα 200 δολ. και τα περιορισμένα αντίτυπα εξαντλούνται γρήγορα. Οι συλλέκτες παλαιότερων εκδόσεων δεν διστάζουν να πληρώσουν αρκετές χιλιάδες περισσότερα για να αποκτήσουν ένα από τα δημοφιλή τεύχη, όπως για παράδειγμα το Νο 18 που περιείχε ένα σπέσιαλ αφιέρωμα στη μόδα και κυκλοφόρησε μέσα σε Louis Vuitton φάκελο.

Δημιουργοί του περιοδικού είναι ο εκδότης Στέφαν Γκαν, και η Σεσίλια Ντιν και ο Τζέιμς Καλιάρντος που έχουν αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση.

Το τελευταίο του τεύχος είναι αφιερωμένο στη θρησκεία και η παραγωγή του έχει γίνει σε συνεργασία με τον οίκο Givenchy.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: