18.9.11

Κατάληψη της Wall Street από διαδηλωτές...


Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία χθες κοντά στη Γουόλ Στριτ στη Νέα Υόρκη με πρόθεση να «καταλάβουν» την οδό, σύμβολο του... παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, για να διαδηλώσουν εναντίον της απληστίας, της διαφθοράς και της περιστολής των δαπανών στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, αλλά η προσπάθειά τους εμποδίστηκε από τις αρχές, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, νέοι στην πλειοψηφία τους, ήθελαν να στρατοπεδεύσουν στον δρόμο όπου βρίσκεται το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, για να εκφράσουν την οργή τους εναντίον του οικονομικού συστήματος που λένε ότι ευνοεί τους πλούσιους και τους ισχυρούς.

Όμως η αστυνομία απέκλεισε όλους τους δρόμους που οδηγούν στην Γουόλ Στριτ και όλους τους κοντινούς δρόμους, όπου εδρεύουν μεγάλες τράπεζες, πολύ προτού αρχίσουν να φθάνουν οι διαδηλωτές. Το μεσημέρι περίπου 700 άνθρωποι, πολλοί με σακίδια και υπνόσακους, είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην Γουόλ Στριτ και αναζητούσαν κάποιο σημείο για να στρατοπεδεύσουν. Ο αριθμός τους πάντως ήταν αρκετά χαμηλότερος από ό,τι ήλπιζαν οι διοργανωτές, οι οποίοι περίμεναν κοσμοσυρροή από 20.000 άνθρωπους και είχαν την προσδοκία μιας πολύμηνης κατάληψης.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: