31.10.11

Συνδικάτα, εναντίον εργοδοτών για να αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου...


Τα ευρωπαϊκά συνδικάτα εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, σε αντίθεση με τους εργοδότες που δηλώνουν ικανοποίηση.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων (ETUC), χαρακτηρίζει τη σύνοδο «ήττα της ΕΕ και υποχώρησή της μπροστά στις επιταγές των οικονομικών αγορών. Οι...
εργαζόμενοι καλούνται, ακόμα μία φορά, να πληρώσουν το δυσλειτουργικό σύστημα» σημειώνοντας ότι μετά από τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία καλούνται να προχωρήσουν σε περαιτέρω αλλαγές στην αγορά εργασίας.

Ταυτόχρονα η Γενική Γραμματέας της Μπερναντέτ Σεγκόλ υπογραμμίζει την έλλειψη αποφάσεων προς την κατεύθυνση της έκδοσης ευρωομολόγων σχολιάζοντας ότι «οι τακτικές συναντήσεις των αρχηγών κρατών στις Συνόδους Κορυφής δεν έχουν κανένα νόημα, αν δεν αλλάξουν κατεύθυνση και δεν εγκαταλείψουν τη λογική της λιτότητας και των μεγάλων δοκιμασιών για τους λαούς».

Στον αντίποδα, η ένωση ευρωπαίων εργοδοτών "Business Europe", εξέφρασε με σχετική ανακοίνωση την ικανοποίηση της για τη συμφωνία επί της αρχής, σε ότι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) και τη βελτίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους αποκαλώντας τη συμφωνία «σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής οικονομίας γενικότερα»...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: