31.10.11

Το 4ο διεθνές συνέδριο ελαιολάδου στα Χανιά...


Αρχίζουν σήμερα σε ξενοδοχείο στον Πλατανιά Χανίων οι εργασίες του 4ου Διεθνούς συνεδρίου για την ελιά και το ελαιόλαδο υπο τον τίτλο "Οliveculture, Biotechnology and Quality of Olive Tree Products" (OLIVEBIOTEQ 2011).
Το συνέδριο το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 4/11 οργανώνεται από το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. - Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων υπό την...

αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC) και άλλων ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στην διάρκεια των εργασιών θα γίνουν ανακοινώσεις στα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας και τεχνολογίας σε θέματα γενετικού υλικού και καλλιεργητικών τεχνικών και βιοτεχνολογίας της ελιάς, καθώς και τεχνολογίας, ποιότητας, βιολογικής και θρεπτικής αξίας και εμπορίας της βρώσιμης ελιάς και του ελαιολάδου.

Στόχος του είναι να προωθήσει τη ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ επιστημόνων, τεχνικών και φοιτητών αλλά και επαγγελματιών, εξαγωγέων και παραγόντων διαμόρφωσης πολιτικής στα θέματα ελαιοκομίας, ποιότητας και προώθησης του ελαιολάδου για ένα ανανεωμένο, αειφόρο και οικονομικά βιώσιμο ελαιοκομικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η διεξαγωγή του 4ου διεθνούς συνεδρίου στην Ελλάδα, αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τον τομέα της ελαιοκομίας και δίνει τη δυνατότητα πολύπλευρης ενημέρωσης των επιστημόνων (γεωπόνων του ΥΠΑΑΤ καθώς και άλλων υπηρεσιών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα) και επαγγελματιών του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η σημασία του ελαιοκομικού τομέα για την εθνική οικονομία είναι γνωστή σε όλους. Κρίσιμα θέματα που θα συζητηθούν είναι η ταυτοποίηση του γενετικού υλικού της ελιάς, οι υπέρ-πυκνες φυτεύσεις, και οι εξελίξεις στην ποιότητα του ελαιολάδου.

Στο συνέδριο συμμετέχουν ο πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου κ. J.L. Barjol και ο κ. R. Van der Stappen από την DG AGRI C2 της Ε.Ε. (υπεύθυνος για την ΚΑΠ για ελιά και ελαιόλαδο) και πάνω από 250 επιστήμονες από 30 ελαιοπαραγωγικές χώρες.

Στα πλαίσια του συνεδρίου οργανώνεται και ημερίδα για το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά την Πέμπτη 3/11/2011 από τις 3-7 το απόγευμα. Στην ημερίδα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων από την Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα που θα παρουσιάσουν την κατάσταση για το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά, καθώς και το τι σημαίνει σήμερα ποιότητα για τον καταναλωτή.

Η ημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό, και ιδιαίτερα στους ελαιοπαραγωγούς και όλους τους εμπλεκόμενους με το ελαιόλαδο και την βρώσιμη ελιά και θα είναι και στα ελληνικά.

Παράλληλα στο χώρο του συνεδρίου θα λειτουργεί έκθεση ελληνικών ελαιολάδων ΠΟΠ και τυποποιημένων επιτραπέζιων ελιών...

www.flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: