31.10.11

Στην εφορία με το Ε9, οι 2.000 μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες ακινήτων!...


Μειώνονται οι συντάξεις του ΝΑΤ και του ΟΤΕ ως 40% για όσους είναι κάτω των 60 ετών...
Λίστα με 10+1 νέες προτεραιότητες της κυβέρνησης οι οποίες θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί έως το τέλος του έτους έστειλε στις Βρυξέλλες το οικονομικό επιτελείο και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την απόφαση για haircut 50%. Πολλά από τα μέτρα αυτά αφορούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα... οποία μετά τις νέες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ελληνικά ομόλογα αλλά και την δραματική πτώση των τιμών των μετοχών έχουν απολέσει τεράστιο τμήμα της περιουσίας τους. Δεν αποκλείεται κάποια από αυτά τα μέτρα να έχουν υλοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Κρίσιμες θα είναι οι δράσεις στην φορολογική πολιτική καθώς θα κληθούν άμεσα για έλεγχο 2.000 φορολογούμενοι (φυσικά πρόσωπα δηλαδή) με την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα. Επίσης, θα πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα τα φορολογικά δικαστήρια ενώ θα απολύονται όλοι οι έφοροι που δεν πιάνουν τουςστόχους είσπραξης των εσόδων. Επιπρόσθετα τα μέτρα που αφορούν τα ταμεία και τις τράπεζες είναι :

.Μειώνονται οι συντάξεις του ΝΑΤ και του ΟΤΕ ως 40%. Το μέτρο αφορά όσους είναι κάτω των 60 ετών. Υπενθυμίζεται ότι επί διοίκησης Βουρλουμη είχαν συνταξιοδοτηθεί εκατοντάδες εργαζόμενοι ηλικίας ακόμα και 50 ετων λαμβάνοντας "θηριώδεις" αποζημιώσεις της τάξης των 300.000 ευρω.

·Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές κύριας και επικουρικής σύνταξης για τους ασφαλισμένους στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Ασφαλισμένων (ΕΤΑΑ), που είναι το ενοποιημένο Ταμείο των νομικών, των γιατρών και των μηχανικών.

·Για τις τράπεζες προτείνεται: να επικαιροποιηθει άμεσα το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Αγροτικής Τράπεζας και να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα για τον διαχωρισμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με τελικό στόχο να ιδιωτικοποιηθεί η «τράπεζα δανείων» που θα δημιουργηθεί.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμα έως το τέλος του έτους να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και στην πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: