31.10.11

Νέο σκληρότερο συνταξιοδοτικό στα σκαριά...


Στην κατάρτιση ενός νέου συνταξιοδοτικού προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση. Η βασική του στόχευση; Χαμηλότερες συντάξεις, σε μια λογική οριζόντιας μείωσης, από την οποία, τελικώς, δεν... μπορεί να ξεφύγει το ελληνικό δημόσιο.

Αυτή η μείωση είτε θα προβλέπεται απευθείας, είτε εμμέσως, μέσω της κατάργησης όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα, των ευνοϊκών παροχών που επίσης προβλέπονται, τη μείωση των επικουρικών, την απάλειψη του φαινομένου της πρόωρης συνταξιοδότησης, η οποία – η αλήθεια είναι – από κάποια στιγμή κι έπειτα είχε μετατραπεί σε κανόνα στην Ελλάδα καθώς και μέσω μιας σειράς άλλων μέτρων, τα οποία τώρα βρίσκονται σε φάση κατάρτισης και σχεδιασμού.

Προς την κατεύθυνση αυτή συντείνουν μια σειρά από λόγοι, οι οποίοι, πέρα από την απαίτηση της τρόικας για αλλαγές, έχουν να κάνουν με την μείωση των εισφορών, αλλά και τις μεγάλες απώλειες που θα καταγράψουν τα περιουσιακά στοιχεία των Ταμείων, μετά το «κούρεμα» του 50% στα ομόλογα τους. Κατά συνέπεια, οι οικονομικές τους δυνατότητες θα μειωθούν δραματικά.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: