31.10.11

Καλλισθένης… εν δήμω...


Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε Ινδία, είπε ο πρωθυπουργός, και ο Μπορίσοφ είπε ότι η Βουλγαρία δεν θέλει να γίνει Ελλάδα. Αλλά κι εμείς, εδώ και καιρό φωνάζουμε ότι δεν θέλουμε να γίνουμε Βουλγαρία. Κι αφού δεν... μπορέσαμε να γίνουμε Δανία ή Σουηδία, πρέπει να αποφασίσουμε, ρε παιδιά. Καλά θα είναι να προτιμήσουμε Ζιμπάμπουε, τι λέτε;

Νομίζω όμως, ότι τελικά έχει δίκαιο ο Χάρρυ Κλυν, που κάποτε είχε παρατηρήσει ότι είμαστε η μόνη χώρα της Αφρικής με άσπρους κατοίκους. Συμφωνώ, ότι μόνο σ’ αυτό ξεχωρίζουμε, αλλά δεν το λέμε φωναχτά, το κρατάμε μυστικό.

Κατηγορούν κάποιοι τον πρωθυπουργό, ότι άφησε τον γάμο και πήγε για πουρνάρια (στη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς). Τι λέτε ρε παιδιά. Όσο καιρό έτρεχε ο Γιώργος σε συνέδρια για την «πράσινη -του δολαρίου- ανάπτυξη», ήμασταν μια χαρά. Μόλις πήρε την κατάσταση στα στιβαρά του χέρια, είδατε τι πάθαμε. Να πηγαίνει στα συνέδρια, γιατί να μη πηγαίνει. Κι αν γίνεται, καλό είναι να μείνει εκεί μονίμως.

Στην Θράκη ετοιμάζονται -με επικεφαλής τους τουρκόφρονες βουλευτές, που ακόμη δεν διαγράφηκαν- προς διεξαγωγή εράνου για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας. Τα χρήματα θα παραδοθούν στους παράνομους μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής. Επειδή συνέβη το ίδιο και στην περίπτωση των πλημμυροπαθών του Πακιστάν, ελπίζουμε ότι θα δραστηριοποιηθούν οι φορείς που ενδιαφέρονται πραγματικά γι’ αυτόν τον τόπο, ώστε να μη υπάρξει η προηγούμενη παρανομία.

Διότι, τα χρήματα που συγκέντρωσαν, χωρίς την ύπαρξη νόμιμης ερανικής επιτροπής, τα έστειλαν στην Άγκυρα και μέσω αυτής πήγαν στο Πακιστάν. Ως βοήθεια της Άγκυρας, δηλαδή. Πέρα από την ύπαρξη ηθικού θέματος, υπήρξε αφενός η παράνομη ενέργεια συγκέντρωσης χρήματος και αφετέρου η αποστολή συναλλάγματος στο εξωτερικό χωρίς την άδεια της αρμόδιας αρχής.

Αν πάρουν τη νόμιμη άδεια και τα χρήματα φύγουν μέσω των ελληνικών αρχών, να δώσουμε κι εμείς από τα λίγα που έχουμε. Αν συμβούν όμως τα ίδια με το Πακιστάν -που θα συμβούν- κάποιος επί τέλους δεν πρέπει να τους σταματήσει, αφού δρουν ως πέμπτη φάλαγγα στην Ελλάδα;

Μέσα στα αφιερώματα για το ΟΧΙ, υπήρχε κάπου και ο Μίμης Τραϊφόρος που έγραψε τους στίχους των τραγουδιών της Βέμπο. Τον θυμήθηκε ένας σταθμός, αλλά λησμόνησε μια λεπτομέρεια: Ο Τραϊφόρος πέθανε φτωχός σε γηροκομείο.

Διακρίνω σε νεοδημοκρατικά μπλογκ τον ενθουσιασμό τους διότι προηγείται η Ν.Δ. με 7,5 μονάδες. Μάλιστα αναρωτιούνται, πώς μπορεί να κυβερνά το ΠΑΣΟΚ με μόλις 14,7% που του δίνει η δημοσκόπηση. Εύλογο το ερώτημα παιδιά, αλλά δεν σκεφτήκατε ότι από το ΠΑΣΟΚ θα σας απαντήσουν «πώς θέλετε να γίνετε κυβέρνηση με 22,2%».

Καλλισθένης
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: