31.10.11

Συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στη σκιά των επεισοδίων...


Στη σκιά των πρωτοφανών επεισοδίων της 28ης Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει την ΚΟ για τα... αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ της 27ης Οκτωβρίου, και αναμένεται να δώσει έμφαση στα θετικά σημεία της συμφωνίας για τη χώρα και τους πολίτες. Επίσης, θα ζητήσει από τα μέλη της να στηρίξουν το κυβερνητικό έργο και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, η ενδεχόμενη γενίκευση και επέκταση των κοινωνικών αντιδράσεων μετά τα πρωτοφανή φαινόμενα διαμαρτυρίας στις παρελάσεις για την εθνική επέτειο, και κυρίως για όσα συνέβησαν στην Θεσσαλονίκη προκαλούν έντονη ανησυχία, σε κυβέρνηση και βουλευτές.

Η κυβέρνηση αναζητά τρόπος κατευνασμού της κοινής γνώμης, αλλά και κάποιας μίνιμουμ συνεννόησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως ζητούν μετ’ επιτάσεως πάρα πολλοί βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και πριν τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είχαν ζητήσει την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών, υπό τη μορφή συγκυβέρνησης ή άλλων σχημάτων ή ακόμη και εκλογών.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει την Τρίτη τη Βουλή για τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου για το κούρεμα του χρέους. Την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντικείμενο τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν.

Σκοτεινά σημεία στη συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, βλέπει στο μεταξύ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Σε άρθρο του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, σημειώνει ότι «κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει, κι όποιος πανηγυρίζει, απλώς αυτόγελοιοποιείται».
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: