31.10.11

Διαμάχη για την αναστολή λειτουργίας του παιδοκαρδιοχειρουργικού στο «Αγία Σοφία»...


Τρεις παιδοκαρδιοχειρουργοί στον «πάγο»...
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με αφορμή την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση του Νοσοκομείου βάζουν τους τρεις ...
παιδοκαρδιοχειρουργούς στον «πάγο», υποστηρίζοντας ότι εμπλέκονται σε σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

Την ίδια στιγμή, γονείς παιδιών που υποβλήθηκαν σε καρδιοχειρουργική επέμβαση από τη συγκεκριμένη ιατρική ομάδα υπογράφουν κείμενο με το οποίο καταγγέλλουν την αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου, κυρίως όμως τη συμπεριφορά απέναντι στους γιατρούς.

Το έγγραφο με την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που αφορά στην αναστολή άσκησης των καθηκόντων τους επιδόθηκε στους τρεις παιδοκαρδιοχειρουργούς το πρωί της Δευτέρας.

Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη η Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται στο Νοσοκομείο και οι επιθεωρητές Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος μίλησε στη Βουλή για έλλειμμα συνεργασίας και συγκρούσεις μεταξύ ορισμένων γιατρών του Κέντρου.

«Οι συμπεριφορές αυτές θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές παιδιών» είπε ο υπουργός . Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση ενός μικρού παιδιού το οποίο εισήχθη στο χειρουργείο, πήρε νάρκωση χωρίς όμως να υποβληθεί σε επέμβαση.

Την πλήρη αντίθεσή τους στη διακοπή της λειτουργίας του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου εκφράζουν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ). Ωστόσο, ζητούν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του υπουργού Υγείας προκειμένου να διερευνηθεί από τον ΙΣΑ τυχόν διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων από τους γιατρούς - μέλη του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) κ. Δ. Βαρνάβας καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας ότι διαλύει ό,τι απέμεινε από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: