7.10.11

Η απογραφή των συνταξιούχων έβγαλε... μαϊμούδες ...


Απογραφή τέλος για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ. Η προθεσμία λήγει σήμερα και οι δικαιούχοι μπορούσαν να πάνε και να απογραφούν στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος στην ... περιοχή τους. Όσοι δεν πήγαν... έχασαν, αφού πλέον δεν θα μπορούν να πληρώνονται τη σύνταξή τους.

Η απογραφή, όμως, έφερε και επισήμως στο φως, ένα "μυστικό" που γνώριζαν οι πάντες. Χιλιάδες συνταξιούχους "φαντάσματα", των οποίων τις αποδοχές καρπώνονται επιτήδειοι εδώ και πολλά χρόνια, την ώρα που το ΙΚΑ μετά κόπων και βασάνων προσπαθεί να εξασφαλίσει το απαιτούμενο ποσό, για την πληρωμή των πραγματικών δικαιούχων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 109.000 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν πουθενά για να απογράφουν. Ο ασφαλιστικός φορέας εκτιμά ότι πρόκειται για συνταξιούχους "μαϊμού", που κοστίζουν σε ετήσια βάση 1,3 δισ. ευρώ στο Ταμείο.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε ότι πρόκειται για χιλιάδες περιπτώσεις και σε βάθος 10ετίας το κράτος έχει μπει μέσα τουλάχιστον 15 δισ.! Και κατέληξε: "Θα διεκδικήσουμε πίσω μέχρι και το τελευταίο ευρώ".
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: