31.10.11

Γλιτώνει την καμπάνα ο... πενταδάκτυλος μαθητής...


Μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να έγινε ο πιο δημοφιλής μαθητής της χώρας, όμως η απόφασή του να "μουτζώσει" τους επισήμους κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη... Λάρισα ενδέχεται να του κοστίσει...

Πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί ο μαθητής, ενώ κάποιοι προειδοποιούν ακόμη και για τον κίνδυνο να αποβληθεί απ' όλα τα σχολεία του νομού Λαρίσης...

Μέσα στο κλίμα των ημερών, η πρωτοβουλία του μαθητή από το 3ο ΕΠΑΛ Λάρισας να εκδηλώσει τη διαμαρτυρία του κατά τη διάρκεια της παρέλασης με την χαρακτηριστική «ελληνική» χειρονομία προς την εξέδρα των επισήμων, αποτυπώθηκε σε μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες και έγινε πρώτο θέμα στο διαδίκτυο.

Κάποιοι έσπευσαν να θέσουν θέμα, ότι ο μαθητής που διαμαρτυρήθηκε προβαίνοντας στην ακραία αντίδραση πρέπει να τιμωρηθεί, με χαρακτηριστικό το κείμενο της περιφερειακής διευθύντριας, που επισημαίνει ότι για το ζήτημα πρέπει να επιληφθεί το σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοπική ΕΛΜΕ και ο δήμαρχος της πόλης δεν επιζητούν την τιμωρία του μαθητή. Αντίθετα, θεωρούν ότι ο μαθητής πρέπει να προστατευθεί και να μην χάσει τα μαθήματα του λόγω αυτής του της διαμαρτυρίας.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας, Βαγγέλης Καριτσάκης, επεσήμανε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τους καθηγητές όταν το θέμα συζητηθεί στο συμβούλιο του σχολείου, προκειμένου να μην τιμωρηθεί ο μαθητής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προέρχεται από πολυμελή οικογένεια, ενώ οι περισσότεροι μιλούν για ένα εξαίρετο παιδί.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: