31.10.11

Στα καταστήματα το Google Street View ...


Πιθανότατα σχεδιασμένη για να προσελκύσει τις μικρές επιχειρήσεις, η Google προσφέρει μια νέα προαιρετική υπηρεσία η οποία επιτρέπει την εμφάνιση των εικόνων των εσωτερικών των κτιρίων στο γνωστό View Street.

Η συλλογή φωτογραφιών είχε ... αρχίσει υπό τη μορφή πιλοτικού προγράμματος κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, όμως πια η Google λάνσαρε επίσημα την έκδοση του Street View με τα εσωτερικά κτιρίων. Το πρόγραμμα Google στέλνει ένα φωτογράφο σε μια επιχείρηση για να λάβει φωτογραφίες 360 μοιρών επιτρέποντας έτσι στους δυνητικούς πελάτες να «περπατήσουν» μέσα στο κατάστημα. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί σε κάποιο κατάστημα για να βρει την ακριβή τοποθεσία ενός συγκεκριμένου τμήματος και ποια διαδρομή να ακολουθεί για να φτάσει μέχρι εκεί. Αν και η Google προτιμά η φωτογράφιση να πραγματοποιηθεί από επαγγελματίες, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι τις φωτογραφίες τους με την προϋπόθεση ότι θα πληροί τα ποιοτικά κριτήρια της εταιρείας. Οι πλέον συνήθεις επιχειρήσεις που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν γυμναστήρια, εστιατόρια, κομμωτήρια και ξενοδοχεία.

Το πρόγραμμα προς το παρόν λειτουργεί για την περιοχή των ΗΠΑ όπου αρκετές ήταν οι πόλεις που εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο θα αρχίσει σταδιακά να εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες, με πρώτες τις Βρετανία, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Γαλλία και Ιαπωνία. Για να εξασφαλιστεί η προστασία της ιδιωτικής ζωής, η Google έχει ζητήσει από τις επιχειρήσεις να κάνουν ανακοινώσεις σχετικά με τις φωτογραφήσεις έτσι ώστε άνθρωποι που δεν θα ήθελαν να φιγουράρει το πρόσωπό τους στα πλάνα, να το έχουν υπόψη και να προσέξουν. Εάν οι πελάτες ή εργαζόμενοι εμφανιστούν στις εικόνες, η Google θα επεξεργαστεί κατόπιν τις φωτογραφίες και θα θολώσει τα πρόσωπα των ατόμων.

Πηγή: proho

Δεν υπάρχουν σχόλια: