13.11.11

Π. Ρουμελιώτης: Δέχτηκα πρόταση να γίνω πρωθυπουργός...


Στην αποκάλυψη ότι δέχτηκε πρόταση για τη θέση του πρωθυπουργού, προέβη σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Όπως είπε, τον πρότεινε ο... Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν κατ΄ αρχήν θετικός, αλλά «πάγωσαν» την υποψηφιότητά του οι αντιδράσεις ορισμένων στελεχών της ΝΔ.

Ο κ. Ρουμελιώτης χαρακτηρίζει τον κ. Παπαδήμο ως προσωπικότητα αναγνωρισμένου κύρους που αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να αποτρέψει τον ορατό πλέον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας

Παράλληλα, αναφέρει ότι ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πόλ Τόμσεν επιστρέφει τη Δευτέρα στην Ελλάδα. Επίσης, σημειώνει ότι η τρόικα ζητά τέσσερις διαφορετικές επιστολές: μία από τον Λουκά Παπαδήμο, μία που θα συνυπογράφουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Προβόπουλος και δύο από τους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, έχοντας γνώση του περιεχομένου των επιστολών, εκτιμά ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα έχει πρόβλημα να υπογράψει τη δική του.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα εκταμιευθεί η 6η δόση, λέει ότι «η Κριστίν Λαγκάρντ επιστρέφει στις ΗΠΑ στις 21 Νοεμβρίου. Η έκθεση είναι έτοιμη να υποβληθεί στο ΔΣ. Τώρα που σχηματίσθηκε η νέα κυβέρνηση δε θα υπάρξει εμπόδιο». Ωστόσο υπογραμμίζει ότι οι συζητήσεις για την πρώτη δόση του νέου προγράμματος θα είναι πιο δύσκολες.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: