23.11.11

«Θα αποχωρήσουμε από τη ΝΔ αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς» ...


Προετοιμασμένοι ακόμα και να αποχωρήσουν από τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς δεν συναινέσει στο αίτημα που εκφράζεται απ όλη την Ευρώπη να... υπογράψει τις εγγυήσεις που ζητούνται από τη χώρα μας είναι κάποιοι από τους βουλευτές του κόμματος. Οι πληροφορίες έχουν φτάσει σε επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά και συνυπολογίζονται σε σχέση με την οριστική απόφαση που θα πάρει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όλη την μέρα χθες είχαν επιστρατευθεί οι αντιπρόεδροι του κόμματος, οι κ.κ. Δήμας και Αβραμόπουλος, οι οποίοι έχουν προσωπική εικόνα για το κλίμα που επικρατεί σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την ΝΔ κι έχουν ένα δίκτυο σημαντικών επαφών. Πηγές της Συγγρού έλεγαν ότι η επιστολή που έστειλε στις 13 του μηνός ο κ. Σαμαράς στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια διαβούλευση με τις Βρυξέλλες προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή από το θέμα και να εκταμιευθεί η 6η δόση εγκαίρως.

Ωστόσο, οι ανησυχίες πολλών βουλευτών για την εξέλιξη που μπορεί να έχει το ζήτημα είναι έντονες . Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τομεάρχης Εσωτερικών Χρήστος Ζωής μιλώντας στη ΝΕΤ προέτρεψε τον κ. Σαμαρά να υπογράψει λέγοντας ταυτόχρονα πως «πρόκειται για επιδίωξη των πιστωτών μας να καταστούν επικυρίαρχοι και στο πολιτικό παιχνίδι στη χώρα μας».

Υπάρχει όμως και μια ομάδα σημαντικών στελεχών που προς το παρόν σιωπούν και περιμένουν την κίνηση που θα κάνει ο κ. Σαμαράς. Πρόκειται για βουλευτές πιο μετριοπαθείς οι οποίοι σε κατ ιδίαν συζητήσεις δεν κρύβουν την άποψη τους πώς ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να δείξει πιο συγκαταβατική στάση για να μην χρεωθεί η Νέα Δημοκρατία ενδεχόμενες απρόβλεπτες εξελίξεις, όπως η ασύντακτη χρεοκοπία και η αποχώρηση από την Ευρωζώνη.

Μάλιστα οι πιο δυναμικοί από αυτούς εκμυστηρεύονται ότι αν αυτό συμβεί οι ίδιοι δεν θα έχουν θέση στη Νια Δημοκρατία προαναγγέλλοντας την αποχώρηση τους.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: