18.11.11

Το ψέμα της εβδομάδας από τον κ. Βενιζέλο...




To ψέμα της εβδομάδας από τον κ. Βενιζέλο: «Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είπε ο υπουργός Οικονομίας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση του προϋπολογισμού 2012. Όπως σημείωσε, “έχουν ήδη ψηφιστεί και... υλοποιούνται” και άρα “δεν χρειάζονται νέα μέτρα”.

Δηλαδή τα μέτρα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, η μονιμοποίηση του χαρατσιού στα ακίνητα, η μείωση των επιδομάτων, η κατάργηση του κατώτατου μισθού και το ευέλικτο ωράριο τι είναι;

Για να μην πούμε ότι κάθε φορά που ο κ. Βενιζέλος λέει κάτι είναι τόσο αναξιόπιστος που πέφτει το γέλιο της αρκούδας.

Αναφερόμενος στις προβλέψεις του προϋπολογισμού για τον πληθωρισμό, (0,6% για το 2012) επεσήμανε ότι “δεν υπάρχει τίποτα εικονικό στον πληθωρισμό αυτό. Οι εκτιμήσεις του προϋπολογισμού έχει γίνει με πολύ αυστηρό τρόπο. Έχει γίνει υπερεκτίμηση και όχι υποεκτίμηση των στόχων“.

Για να καταλάβουμε, δε θα έχουμε καθόλου πληθωρισμό; Τα προϊόντα θα φτηνύνουν τόσο πολύ που θα τα αγοράζουμε με τους πενιχρούς μισθούς μας; Ή θα κάνει μειώσεις φόρων; Διότι από τα λίγα οικονομικά που γνωρίζουμε ο πληθωρισμός σήμερα είναι καθαρά φοροπληθωρισμός. Με τη δραματική υποχώρηση της κατανάλωσης τα προϊόντα έχουν όντως γίνει πιο φθηνά αλλά με ΦΠΑ 23% πώς να φτάσουν στον καταναλωτή σε χαμηλή τιμή;

Άλλωστε, αυτά τα 0,6% να πάει να τα πει στις στρατιές των ανέργων και των νεόπτωχων.

Διαβάστε και τι είπε για το χαράτσι

Καινοφανείς ισχυρισμοί του Ευ. Βενιζέλου, αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από κάποιον που η λέξη φτώχεια ή τουλάχιστον οικονομική δυσκολία, είναι άγνωστη; Τον ρώτησαν για το χαράτσι στα ακίνητα επί δικαίων και αδίκων κι αφού τα έριξε στους δήμους για τα λάθος στοιχεία είπε:

«Κανείς δεν θέλει να είναι φτωχός και άρρωστος, δεν υπάρχουν κακοί και ανάλγητοι, ούτε λιγότερο ή περισσότερο ευαίσθητοι, αλλά πρέπει να σώσουμε τη χώρα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις».

Για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις πρέπει δηλαδή να πληρώνουν όλοι άδικα και ανάλγητα μέτρα. Δηλαδή λέει στους συνταξιούχους βγάλτε από τη μία τσέπη λεφτά για να πληρώσετε το χαράτσι για να βάλετε στην άλλη τη σύνταξη που δικαιούστε και που δουλέψατε μια ζωή για να έχετε.

Μπράβο στον κ. Βενιζέλο. Άξιος ο παχυλός μισθός του.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: