21.11.11

Τρία χρόνια με αναστολή σε δύο επιχειρηματίες για χρέη στο Δημόσιο



Ποινές φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν λίγες μέρες για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.
Η πρώτη περίπτωση καταδίκης αφορά τον...
Νίκο Παπακωνσταντίνου-Τζιβανάκη, ιδιοκτήτης της αλυσίδας κομμωτηρίων «Νίκολας», ο οποίος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για οφειλές που αφορούσαν το οικονομικό έτος 2009 και υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ.

Το δικαστήριο, αρνήθηκε κάθε αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση, ενώ έδωσε τριετή αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του.

Ο ίδιος επιχειρηματίας υποστηρίζει πως το 2010 -οπότε επίσης έχει βεβαιωθεί χρέος- δεν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης και έτσι το δικαστήριο διέταξε την διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία προκειμένου να εντοπιστεί ο υπεύθυνος για την οφειλή της επιχείρησης για το 2010.

Ο δεύτερος επιχειρηματίας είναι ο Λέων Λεβής ιδιοκτήτης των κέντρων αισθητικής Bodyline, που καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση και δυνατότητα εξαγοράς της ποινής του έναντι 10 ευρώ ημερησίως.

Τα χρέη του δεύτερου καταδικασθέντος επιχειρηματία φαίνεται να υπερβαίνουν τις 600.000 ευρώ. Ο ίδιος επανέλαβε στο δικαστήριο πως επέλεξε να μην εξοφλεί το Δημόσιο ώστε να μην μείνουν απλήρωτοι οι 1600 εργαζόμενοι της επιχείρησής του. Δήλωσε, επίσης, πως άμεσα πρόκειται να υποβάλει αίτημα για την ρύθμιση του χρέους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: