12.11.11

Αραβικός Σύνδεσμος: Έκκληση για τερματισμό της βίας στη Συρία...


Έκκληση στο συριακό στρατό να σταματήσει τις δολοφονίες πολιτών, έκανε ο Αραβικός Σύνδεσμος και ανακοίνωσε ότι από την προσεχή Τετάρτη απαγορεύει τη συμμετοχή της Συρίας σε συνόδους του και στις υπηρεσίες του, μέχρι η Δαμασκός να εφαρμόσει σχέδιο για...
τον τερματισμό της βίας στη χώρα. Στο μεταξύ, «παράνομη και αντίθετη» με τη συνθήκη του παναραβικού οργανισμού, χαρακτήρισε την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου για την αποπομπή της Συρίας από τους κόλπους του, ο Σύρος αντιπρόσωπος Γιουσέφ Αχμεντ, σύμφωνα με τα συριακά ΜΜΕ.

"Είναι μια απόφαση που θέτει τέλος στην κοινή αραβική δράση και αποδεικνύει ότι η ηγεσία του Αραβικού Συνδέσμου ακολουθεί ένα πρόγραμμα το οποίο έχουν υπαγορεύσει Αμερικανοί και Δυτικοί", τόνισε ο 'Αχμεντ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ Μπιν Γιασίμ, ο Αραβικός Σύνδεσμος θα επιβάλει οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ κάλεσε τις χώρες μέλη του να αποσύρουν τους πρεσβευτές τους από τη Δαμασκό.

"Μάς επέκριναν ότι αργήσαμε να αντιδράσουμε όσον αφορά το θέμα της Συρίας. Χρειαζόμασταν μια πλειοψηφία για να λάβουμε τις αποφάσεις αυτές", τόνισε ο πρωθυπουργός του Κατάρ σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο, ύστερα από έκτακτη σύνοδο των Αράβων υπουργών.

"Καλούμε όλα τα κόμματα της συριακής αντιπολίτευσης σε συνάντηση εντός τριών ημερών, στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου, στο Κάιρο, για να συμφωνήσουμε σε ένα σχέδιο για τη μεταβατική περίοδο", είπε ο πρωθυπουργός του Κατάρ...

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: