2.11.11

Σαμαράς: Να παραιτηθεί ο τυχοδιώκτης Παπανδρέου...Δριμεία επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζοντας (δείτε βίντεο Νο.2) τον... Γιώργο Παπανδρέου τυχοδιώκτη και την κυβέρνηση επικίνδυνη. Υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα εκβιάζει το λαό και θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και για τους λόγους αυτούς ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε για άλλη μια φορά εκλογές για να διασφαλιστεί η δημοκρατική σταθερότητα στη χώρα.

«Πρόκειται για μια συμφωνία που είναι υπό αίρεση από το δημοψήφισμα και ταυτόχρονα όσο δεν κλείνει δεν μπορεί να ψηφιστεί. Αυτή η αντίφαση είναι επικίνδυνη. Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και πρέπει να φύγει τώρα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της βουλής.

Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα παρωδία, με την πρόταση του οποίου έπεσαν οι μάσκες και τόνισε ότι με αυτό κινδυνεύει ο λαός αφού θα ψηφίζει αυτόν που ρωτάει και ότι την απάντηση στο ερώτημα.

«Τι θα συμβεί αν κι άλλες χώρες ζητήσουν δημοψήφισμα; Σκέφτονται ότι βάζουν σε κίνδυνο και την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του εξωτερικού; Πόσο θα βοηθούσε την Ελλάδα το όποιο δημοψήφισμα; Να βγάλει δημοσιονομικά πλεονάσματα του χρόνου όταν η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση;» αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να ματαιωθεί το δημοψήφισμα και να φύγει η κυβέρνηση.

«Ο Γ. Παπανδρέου βλέπει την κυβέρνηση του να φυλλορορεί και ζητάει δημοψήφισμα. Επιμένει να κυβερνά χωρίς ίχνος δικαιοσύνης πλέον και ένα μόνο συμπέρασμα ποκύπτει από τις κινήσεις της: “προς θεού να μη γίνουν εκλογές”».

«Άλλο η δανειακή σύμβαση, άλλο τα μέτρα που την ακολουθούν. Όταν κάνεις εκβιασμό για να πειθαναγκάσεις το λαό μπορεί να φέρεις τα αντίθετα αποτελέσματα».

Για να συνεχίσει τονίζοντας ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε τη χώρα στο κέντρο μιας καταιγίδας για το προσωπικό του συμφέρον. Και μας κάνει και μαθήματα υπευθυνότητας. Αυτός που παίζει κορώνα γράμματα την πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη».

«Τώρα έχει το θράσος να μιλάει για πολιτική εκτροπή αυτός που αναστάτωσε τις αγορές, που δεν έχει πείσει ούτε τους δικούς του βουλευτές, που για άλλα εκλέχθηκε και άλλα έκανε και δεν έχει ίχνος νομιμοποίησης» καταλόγισε ο Αντώνης Σαμαράς στον πρωθυπουργό.

«Πίσω από το υπάρχον σκηνικό υπάρχουν κίνδυνοι για τον τόπο. Από την εξάρθρωση των επιχειρήσεων, μέχρι την αδυναμία μας για αναγνώριση της ΑΟΖ, που είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα».

Ο Σαμαράς μίλησε ακόμα για την «κόπωση του λαού μας, την έκπληξη του καθώς βλέπει ότι η Ευρώπη προτείνει τα πάντα εκτός από τα αναγκαία για την οικονομική ανάπτυξη, πέρα και πάνω από κόμματα ο κόσμος πλέον διαμαρτύρεται για την ταπείνωση που βιώνει» και προειδοποίησε ότι «χωρίς ελπίδα και χωρίς προοπτική ανάπτυξης η οργή των δρόμων θα συνοδεύει από δω και πέρα τους 300 της ελληνικής Βουλής».

«Ή θα αντιμετωπίσουμε τη νέα πραγματικότητά κοιτάζοντάς τη στα μάτια ή τα γεγονότα θα μας ξεπεράσουν. Όταν ζητούμε εκλογές είναι γιατί πίσω από το σκηνικό αυτό παραμονεύεουν μεγάλοι κίνδυνοι για τον τόπο. Ή θα αντιμετωπίσουμε τη νέα πραγματικότητά κοιτάζοντάς τη στα μάτια ή τα γεγονότα θα μας ξεπεράσουν... Προχθές είπα ότι ο κύκλος της σημερινής κυβέρνησης έχει κλείσει. Τώρα πια με την ολέθρια απόφασή τους για δημοψήφισμα η κυβέρνηση τελειώνει».
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: