3.11.11

H κίνηση της Βάσως...


Επιστολή, με την οποία θα ζητούν συγκρότηση κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή συμφωνία και η έκτη δόση, ώστε να αποτραπεί η ... χρεοκοπία, έχουν έτοιμη τουλάχιστον 15 με 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη Βάσω Παπανδρέου, που, σε συνεργασία με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Ντίνος Βρεττός, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Καρύδης κα) και της ΝΔ (Άρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Ευάγγελος Αντώναρος κ.α.) υπέγραψαν το κείμενο, όμως μετά την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ζήτησε μεταβατική κυβέρνηση για τη δανειακή σύμβαση, αποφάσισαν να παγώσουν την κίνησή τους, αναμένοντας τις εξελίξεις.

Οι βουλευτές συναντήθηκαν στο γραφείο του κ. Βρεττού στον 1ο όροφο της Βουλής, συνέταξαν το κείμενο, έβαλαν και τις υπογραφές, όμως, την ώρα που ετοιμάζονταν να την δώσουν στη δημοσιότητα, ξεκίνησε η ομιλία του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος ζήτησε μεταβατική κυβέρνηση και εκλογές.

Η διακοματική επιστολή αναφέρει:

Πρόταση μελών του ελληνικού κοινοβουλίου

"Το μέλλον της χώρας κρέμεται απο μια κλωστή. Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών άλλαξαν άρδην τα δεδομένα και απαιτούν άμεσο και σαφή επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων και της στρατηγικής όλων μας. Η κυβερνητική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν πρέπει να καταλήξει σε εθνική κρίση. Γι αυτό το λόγο χρειάζεται η συστράτευση όσο το δυνατόν περισσότερων κοινοβουλευτικών δυνάμεων προκειμένου να διασφαλιστούν :

1 Η επιβεβαιώση της αδιαμφισβήτητης παρουσίας της χώρας στην Ε.Ε και φυσικά της παραμονής μας στην ευρωζώνη.

2 Η κύρωση του πλαισίου συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου απο την υφιστάμενη Βουλή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία

3 Η εξασφάλιση της επιβίωσης της χώρας με την έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης μέσα απο τις προβλεπόμενες διαδικασίες

Για τον λόγο αυτό θεωρούμε απαραίτητη την άμεση συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα αναλάβει την εκπλήρωση των εθνικών επιδιώξεων και στην συνέχεια θα οδηγήσει την χώρα το συντομότερο δυνατό και με ασφάλεια σε εθνικές εκλογές".
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: