11.11.11

O Ράπανος διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου...


Ένα ισχυρό επιτελείο αναμένεται να δημιουργήσει ο εντολοδόχος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρωθυπουργικό επιτελείο θα περιλαμβάνεται και ο... κ. Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας σήμερα. Ο κ. Ράπανος αναμένεται να τοποθετηθεί διευθυντής στο γραφείο του κ. Παπαδήμου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις προθέσεις του κ. Παπαδήμου είναι, αναφέρουν οι πληροφορίες, να αντικατασταθούν οι eπικεφαλής των ΔΕΚΟ και οι διοικητές σε ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς του δημοσίου.

Αφού ορκιστεί, ολοκληρωθεί η διαδικασία συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων και λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να αφοσιωθεί στο ζήτημα της οικονομίας, δηλαδή στην εξειδίκευση και στην εφαρμογή της απόφασης που ελήφθη στις 26 Οκτωβρίου για το κούρεμα μέρους των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου κατά 50%.

Δεύτερη προτεραιότητά του θα είναι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για την τιθάσευση των ελλειμμάτων, εν όψει και της κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού. Δεν είναι ακόμη προφανές αν ο κ. Παπαδήμος θα θελήσει να δει τον προϋπολογισμό από μηδενικής βάσης.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: