17.11.11

O Μ. Καρχιμάκης ζητεί από την ΠΑΣΠ να παραδώσει τη σημαία του Πολυτεχνείου...


Προτείνει παράλληλα την παράδοσή της «σε χώρο που να συμβολίζει τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού»...
Επίθεση κατά της ΠΑΣΠ με αφορμή την εμφάνιση στην πορεία της σημαίας του Πολυτεχνείου εξαπέλυσε προ ολίγου ο γραμματεάς του ΠαΣοΚ, κ. Μ. Καρχιμάκης, ζητώντας παράλληλα την ... παράδοσή της «σε χώρο που να συμβολίζει τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού»

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Καρχιμάκης τόνισε: «Η Σημαία του Πολυτεχνείου, το πιο ιερό σύμβολο της φοιτητικής εξέγερσης, δεν χρειάζεται ούτε φανερούς ούτε μυστικούς "νομείς".
Η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου δεν είναι λάφυρο, δεν ανήκει σε καμία φοιτητική παράταξη. Ανήκει στο σύνολο του φοιτητικού και εργατικού κινήματος, ανήκει στον ελληνικό λαό. Η ιδιοποίηση της, συνιστά σφετερισμό μνήμης και προσβολή στον αντιδικτατορικό αγώνα.
Αυτή την περίοδο κρινόμαστε όλοι αυστηρά. Πολιτικά κόμματα, στελέχη και κομματικές παρατάξεις. Με αφορμή τη φετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πρέπει να υπάρξει δέσμευση από τη σπουδάζουσα νεολαία της παράταξής μας για άμεση παράδοση της σημαίας, σε χώρο που να συμβολίζει τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας».
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: