30.12.11

Η αρχή του τέλους το 2012?...


Εσχατολογικές αντιλήψεις και θεωρίες επικρατούν για το έτος 2012. Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για το τέλος της ανθρωπότητας. Υπάρχει ωστόσο και η συμπληρωματική άποψη που λέει, έρχεται το τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζαμε, καθώς αναμένεται... το 2012 να φέρει μαζί του σωρεία βαθιών αλλαγών και τομών στα δεδομένα μας.

Πολλά έχουν γραφεί για την περίφημη προφητεία των Μάγια περί συντέλειας του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Το ημερολόγιο των Μάγια, ένα από τα ακριβέστερα που δημιουργήθηκαν ποτέ, κάνει λόγο για την κάθοδο από τον ουρανό του θεού Bolon Yokte, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον πόλεμο και τη δημιουργία.

Η προφητεία αναφέρει ότι η κάθοδος θα γινόταν στο τέλος της 13ης -συμβολικός αριθμός για τους Μάγια- περιόδου 400 ετών (τα λεγόμενα «μπακτούν»), δηλαδή στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.

Σύμφωνα με μεταγενέστερη θεωρία της Νέας Εποχής, μέσα στο 2012 και συγκεκριμένα την 21η Δεκεμβρίου του 2012 η Γη και οι κάτοικοί της θα υποστούν μία θετική σωματική ή πνευματική «μεταμόρφωση» και το 2012 θα σηματοδοτήσει την αρχή μίας νέας εποχής. Μάλιστα, γίνεται λόγος και για την έναρξη ενός νέου ανώτατου ηλιακού έτους ή για τη σύγκρουση της Γης με μαύρη τρύπα ή διερχόμενο αστεροειδή πλανήτη ή άλλον πλανήτη που ονομάζεται Νιμπίρου.

Ειδικοί έχουν αποκλείσει οποοιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο για το έτος 2012, ενώ επιστήμονες που έχουν μελετήσει την προφητεία των Μάγια επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει υπόνοια ούτε συμπέρασμα για ανθρώπινη καταστροφή τουλάχιστον μέσα στο επερχόμενο έτος.

Αντιθέτως, ισχυρίζονται πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Μάγια όπως έχουν διασωθεί δεν υπάρχει υπολογισμός ακριβούς ημερομηνίας και επισημαίνουν ότι έχει γίνει παρερμηνεία των γραφών τους κι ότι όσοι προωθούν καταστροφολογικές θεωρίες είναι ψευδοεπιστήμονες που στηρίζονται σε απλοϊκές αστρονομικές παρατηρήσεις, όπως αναφέρεται στη Wikipedia.

Ωστόσο, επειδή όπως φαίνεται η ιστορία του τέλους της ανθρωπότητας έχει κατακτήσει αρκετούς οπαδούς, ώστε να γίνει σενάριο ταινίας, υλικό βιβλίων και ντοκιμαντέρ. Το Youtube Channel έχει αναρτήσει δεκάδες βίντεο που αναφέρονται στις θεωρίες περί το τέλος της ανθρωπότητας, ενώ το History Channel έχει μεταδώσει αρκετές ειδικές σειρές αφιερωμένες στην ημέρα της καταστροφής.

Στο βιβλίο του «2012: Δεν είναι το τέλος του κόσμου» ο ειδικός Peter Lemesurier αναφέρει ότι έχουν γίνει πολλές παρερμηνείες της προφητείας των Μάγια και το Discovery Channel μετέδωσε ντοκιμαντέρ σύμφωνα με το οποίο το 2012 αναμένονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα, ηλιακές καταιγίδες, σεισμοί και ξύπνημα ηφαιστείων, ενώ επιπλέον και ο συγγραφέας Graham Hancock σύμφωνα με τις μελέτες του υποστηρίζει ότι το 2012 αναμένονται κατακλυσμιαίες αλλαγές.

Ακολουθώντας τα ίχνη και τις γραφές των Μάγια ο ειδικός Σβεν Γκρονεμάγερ του αυστραλιανού πανεπιστημίου La Trobe, υποστηρίζει ότι η προφητεία αναφέρεται στην έναρξη μιας νέας εποχής και όχι στη συντέλεια του κόσμου.

Λίθινη πλάκα

Μάλιστα, όπως είχε δημοσιεύσει και το Έθνος, η λίθινη πλάκα από τον αρχαιολογικό χώρο του Τορτουγκέρο στην περιοχή Ταμπάσκο, που αναφέρεται στο 2012 και χαράχθηκε πριν από 1.300 χρόνια, έχει σπάσει, με αποτέλεσμα να μην διακρίνεται καθαρά το τέλος της προφητείας. Πάντως, σύμφωνα με το υπόλοιπο κείμενο, δεν προκύπτει τίποτα για συντέλεια του κόσμου, σύμφωνα με τον ειδικό, ο οποίος απορρίπτει αυτή την ερμηνεία ως δυτική ιδέα.

«Για την άρχουσα τάξη του Tortuguero ήταν σαφές ότι έπρεπε να προϊδεάσουν τη χώρα για την επιστροφή του θεού», δήλωσε ο Γκρονεμάγερ, προσθέτοντας ότι «η ημερομηνία είχε συμβολική αξία» για τους Μάγια, «επειδή αντικατόπτριζε την Ημέρα της Δημιουργίας»...
http://anatolikiattikinews.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: