31.12.11

Ένα εκατ. άνθρωποι συγκεντρώνονται στο λιμάνι του Σίδνεϊ...


Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στο λιμάνι του Σίδνεϊ για να γιορτάσουν τον ερχομό του καινούργιου χρόνου. Να σημειωθεί ότι ο φετινός Δεκέμβριος ήταν ο... πιο ψυχρός των τελευταίων 50 χρόνων στην Αυστραλία.

Περισσότερο από 1,5 εκατομμύρια θεατές έχουν πάρει θέση για να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα που σηματοδοτεί την αλλαγή της χρονιάς.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ενώ περισσότεροι από 2.800 αστυνομικοί περιπολούν την ευρύτερη περιοχή του λιμανιού και πραγματοποιούν ελέγχους για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Τα νοσοκομεία του Σίδνεϊ βρίσκονται σε ετοιμότητα και οι γιατροί προειδοποιούν κατά των «εμφραγμάτων της καλής χρονιάς», που προκαλούνται συνήθως από το ποτό και το υπερβολικό φαγητό.

Πολλοί είναι εκείνοι που αποφάσισαν να περάσουν το βράδυ τους χθες στο λιμάνι και μπροστά από την Όπερα του Σίδνεϊ για να εξασφαλίσουν καλύτερες θέσεις για το υπερθέαμα με τα πυροτεχνήματα, το μεγαλύτερο στον κόσμο, που στοιχίζει 6,4 εκατομμύρια δολάρια. Συνολικά επτά τόνοι πυροτεχνημάτων θα φωτίσουν τον ουρανό του Σίδνεϊ, δημιουργώντας 100.000 «εκρήξεις» μέσα σε 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: