22.12.11

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας...


Δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε Φθιώτιδα και Εγνατία Οδό - Χωρίς ρεύμα 29 χωριά στην Καρδίτσα...
Προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από το πρωί της Πέμπτης με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τους θυελλώδεις ανέμους και τα χιόνια στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές στα...
βόρεια και στα κεντρικά. Στην Αττική ανά διαστήματα σημειώνονται βροχοπτώσεις και δεν αποκλείεται να χιονίσει το βράδυ στην Πάρνηθα.
Λόγω των δυνατών ανέμων το πρωί απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα ωστόσο μετά το μεσημέρι τα πλοία αναχωρούσαν κανονικά ενώ για Αργοσαρωνικό δεν εκτέλεσαν δρομολόγια τα «δελφίνια». Ακόμη δεν γίνονται δρομολόγια των πλοίων που συνδέουν τον Πειραιά με τη Σαλαμίνα.
Επίσης κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Πρίνου - Καβάλας μόνο με κλειστού τύπου γίνονται τα δρομολόγια στην γραμμή Κεραμωτή - Θάσο. Οι ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο, είτε ως νοτιάδες την Πέμπτη είτε σαν βοριάδες θα φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Πού υπάρχουν προβλήματα
Κλειστοί λόγω χιονόπτωσης είναι η Επαρχιακή Οδός Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αρτα διεκόπη η κυκλοφορία στην Επαρχιακή Οδό Αθαμανίου - Θεοδώριανα στη θέση «Σταυρός». Κυκλοφοριακά προβλήματα προκλήθηκαν στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κοζάνης με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν δεκάδες οδηγοί. Η κυκλοφορία προς Θεσσαλονίκη γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ προς Γρεβενά διεξάγεται μέσω της Ενωτικής Οδού Κοίλων - Βατερού.
Επιπλέον στη Λαμία διεκόπη λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα από το 12ο χιλιόμετρο. Αστυνομικοί απαγόρευσαν την είσοδο των οχημάτων για να διευκολυνθούν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και παράλληλα απεγκλώβισαν οδηγούς που είχαν «παγιδευτεί» στα αυτοκίνητά τους στο ρεύμα προς Λαμία.
Στα Γρεβενά, στην Καστοριά, στη Φλώρινα και στην Κοζάνη είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών. Επίσης μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων σε Επαρχιακές Οδούς σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Πέλλα, Ημαθία, Σέρρες, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα, Άρτα, Ιωάννινα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Ευρυτανία και Αιτωλία.
Ακόμη λόγω χιονόπτωσης χωρίς ρεύμα έχουν μείνει στην Καρδίτσα εννέα χωριά του Δήμου Μουζακίου και 20 χωριά του Δήμου Αργιθέας. Στην Ευρυτανία και σε αρκετές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας δεν λειτούργησαν τα σχολεία ενώ από το πρωί ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της χαμηλής νέφωσης...


BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: