11.12.11

Αλλάζει ο χάρτης...




Μαζί με τον πολιτικό χάρτη, αλλάζει και εκείνος των ΜΜΕ. Οι πρώτες αλλαγές αποτυπώνονται στην τηλεόραση. Από το Alter ως τον Alpha και από το Star ως την ΕΡΤ τίποτα δεν θεωρείται σίγουρο, παρά μόνο η... περαιτέρω συρρίκνωση της διαφημιστικής αγοράς.

Βαρόμετρο των εξελίξεων είναι η τύχη του καναλιού του Μπουρναζίου και οι επιλογές που θα κάνει στη συνέχεια ο Νίκος Χατζηνικολάου, εκδότης της Real News , μέτοχος του Real FM και σταθερή αξία στις ειδήσεις. Ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί πως θα περιμένει το Alter ως τις αρχές του Νέου Έτους, όμως έχει προτάσεις από τον ΑΝΤ1, το Σκάι και τον Alpha. Η μετακίνηση του, θα αλλάξει και τη μάχη στα δελτία ειδήσεων.

Στον τηλεοπτικό σταθμό της Κάντζας οι συζητήσεις κορυφώνονται και εντός των ημερών το RTL που ως σήμερα έχει και την πλειοψηφία των μετοχών, θα λάβει, όπως όλα δείχνουν, τις τελικές του αποφάσεις για τον Alpha. Στο Star γίνεται λόγος για την ανάγκη μειώσεων των αποδοχών των εργαζομένων και δηλώνεται από τη διοίκηση πως στόχος είναι το κανάλι να συνεχίσει να λειτουργεί και πως οι μέτοχοί του έχουν στηρίξει την εταιρεία με περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ.

Στο Mega δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις, αν δηλαδή το κανάλι θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ή και σε νέες περικοπές, όμως τα σενάρια της συγχώνευσης με το Star είναι ενεργά. Ο Σκάι την ίδια ώρα επιχειρεί νέες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων (-19% σε σχέση με το 2010) δηλώνοντας όμως πως θα εγγυηθεί γραπτώς, πως δεν θα κάνει απολύσεις για “οικονομικούς λόγους”. Ο ΑΝΤ1 εμφανίζεται πιο ψύχραιμος ίσως εξαιτίας των περίπου 620 εκατ, ευρώ που έλαβε προ 3ετίας από την πώληση της Nova Televizia στη Βουλγαρία.
media-industry.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: