28.12.11

Απάντηση Ροντούλη στις καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις...


Σκοπιμότητες υπαινίχθηκε μέσω του «ΑΝΤ1 97,2», ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριος Ροντούλης, απαντώντας στις καταγγελίες του προέδρου των εφοριακών, Χαράλαμπου Νικολακόπουλου, περί παρέμβασης του στο έργο των εφοριακών και συγκεκριμένα για τη μη...

συγχώνευση των εφοριών Αγιάς και Τυρνάβου, στην εκλογική του περιφέρεια τη Λάρισα.


«Εξεπλάγην. Πραγματικά το λέω, και δεν ξέρω τι είδους σκοπιμότητες, λέγονται και γράφονται διάφορα από διαφόρους. Εγώ θα σας πω πως έχει η αλήθεια σκέτα νέτα, χωρίς φιοριτούρες και χωρίς πολιτικές διαστάσεις, ακριβώς θα σας πω την πραγματικότητα.

Υπήρξε μια τηλεφωνική επαφή μεταξύ εμού, και παρακαλώ πολύ να το διασταυρώσετε και του κ.Πλασκοβίτη του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, εκεί λοιπόν ο κ.Πλασκοβίτης μου είπε ότι το Υπ. Οικ. επεξεργάζεται ένα σχέδιο συγχώνευσης εφοριών, το οποίο και βρίσκεται εν εξελίξει.

Του είπα λοιπόν ότι οι δυο επίμαχες συγκεκριμένες εφορίες, πρόκειται για την εφορία του Τυρνάβου και την εφορία της Αγιάς, είναι εφορίες οι οποίες εξυπηρετούν χιλιάδες κόσμου, είναι μεγάλοι δήμοι δηλαδή και δυναμικοί δήμοι.

Ο δήμος Τυρνάβου για παράδειγμα έχει μια ισχυρότατη πρωτογενή παραγωγή, έχει χιλιάδες παραγωγούς δηλαδή που πρέπει να εξυπηρετούνται στον τόπο της κατοικίας τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τους χιλιάδες παραγωγούς του δήμου Αγιάς, που εδώ πρέπει να τονιστεί ότι ο δήμος Αγιάς τείνει να μετεξελιχθεί και σε τουριστικό πόλο του Νομού Λάρισας.

Εκεί λοιπόν συνέχισα και είπα στον κ.Πλασκοβίτη και παρακαλώ πολύ ότι λέω να διασταυρωθεί, του είπα λοιπόν ότι εάν υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο εν εξελίξει αφού ληφθούν υπόψη οι παράμετροι που έθεσα τότε παρακαλώ πολύ λάβετε υπόψη, και το μεταφέρω με κάθε επισημότητα, στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικονομικών και το εξής: ότι οι δυο δήμαρχοι, δηλαδή ο κ.Μαλάκος ο δήμαρχος Τυρνάβου, και ο Δήμαρχος Αγιάς, έχουν τη βούληση και έχουν κάνει και την προεργασία προκειμένου εάν προχωρήσει η συγχώνευση των δυο εφοριών να δώσουν αζημίως για το ελληνικό δημόσιο, χωρίς δαπάνη ενός ευρώ για το ελληνικό δημόσιο, έτοιμους χώρους στο Υπ. Οικονομικών, ούτως ώστε να δημιουργηθούν φορολογικά ΚΕΠ, τα οποία φορολογικά ΚΕΠ θα μπορέσουν να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες στους πολίτες ώστε σε μια άμεση επαφή που χρειάζονται με την εφορία να μην χρειαστεί να μετακινούνται στην Λάρισα.

Και τόνισα το γεγονός αυτό ότι υπάρχει δυνατότητα από την πλευρά των Δημάρχων, των δημοτικών συμβουλίων των αντιστοίχων δήμων, να σταλούν και έγγραφα και μάλιστα και τοπογραφικά δεδομένα να το πω έτσι στην κατεύθυνση δημιουργίας φορολογικών ΚΕΠ εάν αποφασίσουν στη συγχώνευση. Αυτό είναι νέτα σκέτα η αλήθεια…», διευκρίνισε...

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: