30.12.11

Χρονιά δοκιμασίας αυτή που έρχεται, δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ...


Με τον Αρχιεπίσκοπο συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή κοπής της πίτας της αρχιεπισκοπής.

Σε δηλώσεις του εκτίμησε ότι το 2012 θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, χρονιά δοκιμασίας συγκριτικά με το έτος που απέρχεται, λέγοντας πως...

ή θα βάλουμε τις βάσεις για μια νέα Ελλάδα ή θα οδηγηθεί η χώρα στην καταστροφή.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι έχει καλέσει δημοσίως τους Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά να αναλάβουν τις ευθύνες και να ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τοπίο, «για να μπορέσουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και θα ολοκληρωθεί το PSI και θα μπορέσουμε να ζήσουμε μέρες αισιοδοξίας και ελπίδας».

Αναφερόμενος σε πιθανές εγγυήσεις που μπορεί να ζητηθούν από τη χώρα προκειμένου να χορηγηθούν τα 130 δισ. ευρώ, είπε: «Ξέρετε κανέναν να δίνει 130 δισεκατομμύρια χωρίς να απαιτεί μια συμμόρφωση; Μακάρι να μην τα είχαμε ανάγκη. Μακάρι να είμαστε αφέντες στο σπίτι μας.»

Σχετικά με την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ εκτίμησε ότι έγινε μεγάλη ζημιά και πως η σκοπιμότητα επηρέασε την ευθυκρισία κάποιων.

Υποστήριξε επίσης πως τραυματίστηκαν οι σχέσεις με τη Ρωσία τις οποίες -όπως είπε- για πολλά χρόνια προσπαθούσε να αναπτύξει και είχε καταφέρει να φέρει «στην εξώπορτα της Ελλάδος το ρωσικό ενδιαφέρον»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: