17.12.11

Σ. ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ: "Δεν έχει μέλλον η "Ελευθεροτυπία"...!!!" ...

"Η Μάνια, όσα χρόνια ζούσε ο μπαμπάς της, δεν είχε πατήσει ποτέ στην εφημερίδα... Δεν την μαθαίνεις την δουλειά έτσι, στα 50 σου χρόνια..." ...
ΑΚΟΥΣΤΕ τί δήλωσε νωρίτερα, μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα", ο επί σειρά 31 χρόνων Διευθυντής της απογευματινής εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" Σεραφείμ Φυντανίδης, τόσο για το μέλλον της εφημερίδας, όσο και για την...

εκδότριά της, αλλά και για την παρούσα οικονομικοκοινωνικοπολιτική κατάσταση της χώρας.

"Η Μάνια, όσα χρόνια ζούσε ο μπαμπάς της, δεν είχε πατήσει ποτέ στην εφημερίδα, μα ποτέ, ούτε η αδερφή της η Λένα, ποτέ. Δεν την μαθαίνεις την δουλειά έτσι, στα 50 σου χρόνια. Ποτέ δεν πάτησε στην εφημερίδα. Όταν πρωτοήρθε, μετά τον θάνατο του πατέρα της και την ξενάγησαν στην εφημερίδα, ήταν σα να ήταν κάποιος περαστικός που πρώτη φορά έμπαινε εκεί μέσα. Ήταν τόσο τρακαρισμένη, κάπνιζε ένα τσιγάρο, έπινε μια μπύρα και κοιτούσε έτσι έντρομη, θα έλεγα. Εμ, δεν γίνεται έτσι.

Και μετά δεν της άρεσε ο ΚΥΡ, δεν της άρεσα εγώ, δεν της άρεσαν άλλοι..., έ, φύγαμε, τί να κάνουμε.

Και έβαλε ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ διοικήσει εφημερίδα και πάνε κατά διαόλου, τσακώνονται κάθε μέρα εκεί, έχουν χωριστεί σε τρία, τέσσερα στρατόπεδα. Λυπάμαι πάρα πολύ.

Δεν έχει μέλλον αυτή η εφημερίδα. Ή θα κλείσει τελείως ή θα την πάρει κάποιος και θα την ξαναβγάλει, αλλά δεν θα είναι εκείνο που ήταν.

Η ελευθερία που γνώρισαν οι συντάκτες, δεν έχει ξαναδοθεί ποτέ".


Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:








e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: