30.12.11

Ρωσία: Σβήστηκε η φωτιά στο πυρηνικό υποβρύχιο ...


Σβήστηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε πυρηνικό υποβρύχιο που βρισκόταν υπό επισκευή σε ναυπηγείο της περιφέρειας του Μουρμάνσκ στη βορειοδυτική Ρωσία, σύμφωνα με τις... ρωσικές αρχές, ενώ δεν υπάρχει καμία διαρροή ραδιενέργειας. Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν στην εννιάωρη μάχη που χρειάστηκε για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

«Η φωτιά κατεσβέσθη. Δεν υπάρχουν πλέον φλόγες», δήλωσε ο Ρώσος ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Το επίπεδο της ραδιενέργειας στην τοποθεσία του Ροσιλάκοβο, όπου σημειώθηκε η πυρκαγιά στο υποβρύχιο K-84 Yekaterinburg, βρίσκεται εντός των φυσιολογικών πλαισίων και δεν δημιουργεί «απειλή για τον πληθυσμό», ανακοίνωσε νωρίτερα το περιφερειακό παράρτημα του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, δεν υπάρχει καμία διαρροή καθώς οι πυρηνικοί αντιδραστήρες του υποβρυχίου είχαν τεθεί εκτός λειτουργία πριν αρχίσουν οι εργασίες επισκευής, ενώ είχαν απομακρυνθεί και τα όπλα που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ που επικαλούνται το υπουργείο Αμυνας, κάποια μέλη του πληρώματος βρίσκονταν νωρίτερα μέσα στο υποβρύχιο προκειμένου να ελέγχουν τη θερμοκρασία και τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα.

Η φωτιά πιθανολογείται ότι ξέσπασε χθες σε ξύλινη αποβάθρα κοντά στο Yekaterinburg

Δεν υπάρχουν σχόλια: