31.12.11

Νέος γύρος πιέσεων...


Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενόψει της 2ης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, ασκούν πιέσεις στον Παπανδρέου. Δυο απ' αυτούς, οι... Χρυσοχοϊδης και Σκανδαλίδης τα λένε στον Παπανδρέου μέσα από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τη REAL NEWS.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που έχει ήδη εκφράσει την πρόθεση να είναι υποψήφιος, τόνισε ότι η διαρχία είναι σύμφωνο σιωπής, πάνω σε συντρίμμια και ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου «καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις».

«Μπορεί ορισμένοι να βολεύονται από το ροκάνισμα του χρόνου, αλλά αυτό μόνο μεγαλύτερη ζημιά προκαλεί στο κίνημα, στο κόμμα μας και στη δημοκρατική παράταξη. Ο κίνδυνος σήμερα για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η διάσπαση, αλλά η συρρίκνωση της κοινωνικής και εκλογικής του επιρροής», υπογράμμισε.

Για τον κ. Παπανδρέου επισημαίνει πως «σαφώς έχει το δικαίωμα, που απορρέι από τις καταστατικές διατάξεις, να είναι υποψήφιος», πιστεύει όμως «ότι στις δημοκρατίες οι ηγέτες αναλαμβάνουν την ευθύνη τους».

Από την πλευρά του ο Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξη στη «Realnews», ζητάει ζητεί εκλογή νέου προέδρου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, χωρίς υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου, απορρίπτοντας τη διαρχία, γιατί όπως υποστηρίζει, «καλλιεργεί την πόλωση και τον φατριασμό» ενώ τάσσεται υπέρ της άμεσης σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και έκτακτου συνεδρίου.

«Πρέπει να κινηθούμε τάχιστα. Η εκλογή νέας ηγεσίας δεν μπορεί να είναι ψηφοφορία μιας ημέρας, αλλά το επιστέγασμα μιας πολιτικής διαδικασίας. Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο στον Γιώργο Παπανδρέου, για στάση που μπορεί να ερμηνεύεται έτσι και αλλιώς και να καλλιεργεί την αγωνία και τη σύγχυση στη βάση μας», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: