12.12.11

Ανασχηματισμό αντί εκλογών εισηγείται η Διαμαντοπούλου...


«Εθνική ομοψυχία» και παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου ζητεί με άρθρο της η Άννα Διαμαντοπούλου. «Ο ειδικός σκοπός για τον οποίο συγκροτήθηκε η... κυβέρνηση, δεν μπορεί να εξελιχθεί σε περιορισμένο σκοπό και κυβερνητική υπολειτουργία. Δεν είναι κυβέρνηση της δόσης, και της άλλης δόσης και του PSI», αναφέρει η υπουργός Παιδείας.

Χαρακτηρίζει σημαντική τη χθεσινή παρέμβαση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου και τονίζει ότι "η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια, ώστε να υλοποιήσει ένα σύνολο εξαιρετικά δύσκολων και άμεσων στόχων".

Προτείνει να τεθούν στόχοι ανά μήνα και ανά υπουργείο. Παράλληλα, αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει την επιλογή ανασχηματισμού, ώστε να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση "οι πλέον κατάλληλοι και ικανοί, οι οποίοι αναπόσπαστοι από οποιοδήποτε άλλο έργο ή βλέψεις θα ασχοληθούν με τα αντικείμενα αρμοδιότητας τους".

Καλεί τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να το κάνουν "με ειλικρίνεια, στο Κοινοβούλιο, στο δημόσιο λόγο και στους κοινωνικούς χώρους" και να να καταθέσουν τώρα συγκεκριμένες προτάσεις που θεωρούν ότι βοηθούν στην έξοδο από την κρίση
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: