31.12.11

Βαθύτερο... κούρεμα συνιστά το ΔΝΤ...


Το ελληνικό χρέος ίσως δεν είναι πλέον βιώσιμο, ακόμη και με κούρεμα 50%, εξαιτίας της επιδείνωσης του οικονομικού κλίματος, φέρεται να προειδοποίησε προσφάτως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal.
«Το ...

κούρεμα του 50% μπορεί να μην είναι πλέον αρκετό», ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις του ΔΝΤ, δήλωσε αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως γράφει η Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι στελέχη του ΔΝΤ επεξεργάζονται νέες οικονομικές εκτιμήσεις για την Ελλάδα.

Ορισμένοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ εκτιμούν μάλιστα ότι «η ανάλυση που έχει γίνει για την βιωσιμότητα του χρέους δεν ισχύει πλέον», σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η WSJ. Ο ίδιος αξιωματούχος συμπληρώνει πως για να είναι διατηρήσιμο το ελληνικό χρέος «απαιτείται είτε μεγαλύτερο κούρεμα ή επιπλέον δάνεια από την Ευρώπη»

Επισημαίνεται ότι στην τελευταία του έκθεση, το ΔΝΤ ανέφερε ότι εάν το κούρεμα 50% επιβαλλόταν σε όλους τους ιδιώτες επενδυτές, τότε το χρέος της Ελλάδας θα υποχωρούσε μακροπρόθεσμα στο 120% του ΑΕΠ που θεωρείται βιώσιμο επίπεδο. Παράλληλα όμως, προέβλεπε ότι η ελληνική οικονομία θα κατέγραφε το 2011 συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5,5% και 3% για το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: