7.1.12

Γιατί ο Βαρδινογιάννης δεν «συνόδευσε» τον Ψυχάρη στο Μαξίμου;...


Υπάρχει εξήγηση γιατί δεν πήγε ο Βαρδής μαζί με τους Ψυχάρη και Μπόμπολα στο Μαξίμου.
Ο Βαρδινογιάννης θεωρεί κατώτερο του δικού του βεληνεκούς τον Ψυχάρη και δεν θα ήθελε ποτέ να εξομοιωθεί με τον α λα Τζανετάκο καρπαζοεισπράκτορα του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ της...

διετίας 1965 -1967.
Οικονομικοί παράγοντες της κατηγορίας του Βαρδινογιάννη είναι πάντα με την εκάστοτε πολιτική εξουσία, κρατώντας συνήθως τα υπερκομματικά προσχήματα. Διαμορφώνουν και ασκούν δια των υποβολέων τους την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Ποτέ δεν τρέχουν πίσω από τους πολιτικούς. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που τρέχουν πίσω από τους οικονομικά ισχυρούς, αν όχι γιατί πάντα το θέλουν οι ίδιοι, αλλά τους το υποβάλουν άνθρωποι του περιβάλλοντός τους που βρίσκονται στο pay roll των κραταιών της οικονομίας.
Τα μεγάλα συμφέροντα οσμίζονται πολύ πότε επίκειται αλλαγή πολιτικού σκηνικού και στοιχίζονται πίσω από τον βέβαιο νικητή.
Δύο χαρακτηριστικές αντιδράσεις του Βαρδινογιάννη, μαρτυρούν του λόγου το αληθές.
Αρκετά πριν από τις εκλογές του 2009, ο μεγαλοεπιχειρηματίας έβλεπε ότι πλησίαζε τέλος της πρωθυπουργίας Καραμανλή, τον οποίο μάλιστα στήριζε προσωπικά.
Μάλιστα κάποιοι, ερμήνευσαν -και όχι άδικα- την ηχηρή αποχώρηση του μεγαλοεπιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη τον Μάη 2009 από την εκδήλωση στο Ζάππειο, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων, από την υπογραφή της συνθήκης ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ε. ως προάγγελο πολιτικής μεταστροφής του εν λόγω επιχειρηματία. Η ερμηνεία αυτή ενισχύθηκε και από την πρεμούρα του τότε πρωθυπουργού, που όπως διέρρευσε έσπευσε να τηλεφωνήσει στον μεγαλοεπιχειρηματία για να τον ηρεμήσει και να εκφράσει την εκτίμηση και το σεβασμό στο πρόσωπό του.
Και κάτι που είχε συμβεί το 1981, όταν σάρωνε ο άνεμος της Αλλαγής.
Στις 5 Σεπτεμβρίου 1981, ο Ανδρέας Παπανδρέου θα μιλούσε στην Πάτρα. Ώρες πριν την άφιξη του Ανδρέα Παπανδρέου στο ξενοδοχείο «Αβέρωφ» τότε, «Porto Rio» σήμερα, στην προβλήτα του Ξενοδοχείου είχε δέσει η Θαλαμηγός του Βαρδή Βαρδινογιάννη, οποίος συνάντησε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και του ευχήθηκε καλή επιτυχία και όχι μόνο.
Και η Μυλωνού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες, λέει ο θυμόσοφος λαός μας!...

www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: