30.1.12

Διακόπτεται η κυκλοφορία της εφημερίδας «La Tribune»..


Η δεύτερη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία οικονομική εφημερίδα της Γαλλίας, η La Tribune, διακόπτει από σήμερα την κυκλοφορία της με την έκδοση του τελευταίου φύλλου της.

«Η La Tribune σας αποχαιρετά», ανέφερε ο... πρωτοσέλιδος τίτλος του σημερινού τελευταίου φύλλου της, ενώ από κάτω υπήρχε η φωτογραφία μιας εφημερίδας που φλέγεται.

Την εφημερίδα εξαγόρασαν ένας περιφερειακός εκδοτικός οίκος, ο France Economies Region, και ένας εκδοτικός οίκος εντύπων σε ηλεκτρονική μορφή, ο Hi-media, που σχεδιάζουν να την μετατρέψουν σε εβδομαδιαία.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα της εφημερίδας, latribune.fr, θα συνεχίσει να ενημερώνεται κανονικά.

Η La Tribune κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1987, αλλά από την αρχή βρισκόταν σε ανταγωνισμό με την Les Echos, την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία οικονομική εφημερίδα της Γαλλίας.

Η κατακόρυφη πτώση στα διαφημιστικά της έσοδα, στον απόηχο της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την τάση προς τις δωρεάν ηλεκτρονικές εκδόσεις, επέσπευσαν το τέλος της εφημερίδας, η οποία τον περασμένο χρόνο κήρυξε πτώχευση.

Την εποχή εκείνη η κυκλοφορία της κυμαινόταν στα 65.000 φύλλα.

Η La Tribune είναι η δεύτερη γαλλική ημερήσια εφημερίδα που διακόπτει την κυκλοφορία της έντυπης έκδοσής της τους τελευταίους δύο μήνες.

Τον Δεκέμβριο, η France Soir διέκοψε την κυκλοφορία της διατηρώντας μόνο την ηλεκτρονική της έκδοση μετά από 67 χρόνια.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: