30.1.12

NY Times:Η πατρίδα των Ολυμπιακών αδυνατεί να στηρίξει τους αθλητές της ...


''Τι θα συμβεί αν η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορεί να παράγει αθλητές για Ολυμπιακούς Αγώνες;'', αναρωτιέται το εκτενές άρθρο της εφημερίδας ΝΥ Times.

Καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου πλησιάζουν, η ελίτ των Ελλήνων αθλητών αντιμετωπίζει και αυτή τις... συνέπειες των μέτρων λιτότητας.

''Το χρέος, μια νέα ολυμπιακή δοκιμασία...''

Στο άρθρο τους οι NY Times αναφέρονται στις σημαντικές περικοπές που έχει προβεί το ελληνικό κράτος όσον αφορά τη χρηματοδότηση των αθλητών, ενώ το σχέδιο για δαπάνη10 εκ. ευρώ το χρόνο για την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει αναιρεθεί...

Τα περισσότερα αθλητικά κέντρα είναι σε κακή κατάσταση ή έχουν κλείσει, ενώ ''ένας ψυχολόγος ειδικευμένος στην υποστήριξη των αθλητών εργάζεται εθελοντικά'', γράφει η εφημερίδα.

''Οι Έλληνες θα αγωνιστούν στο Λονδίνο, αλλά ίσως θα κουτσαίνουν λίγο στην τελετή έναρξης στις 27 Ιουλίου'', αναφέρουν χαρακτηριστικά οι NY Times.

''Η Ελλάδα συμμετείχε σε κάθε Ολυμπιακό Αγώνα από το 1896 που ξεκίνησαν και φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης του 1929, η Ελλάδα κατάφερε να στείλει αθλητές στο Λος Άντζελες το 1932 - τη χρονιά που χρεοκόπησε εξαιτίας του χρέους της. Αλλά και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες συνήθως στέλνει αρκετούς σκιέρ'', τονίζει ο αρθρογράφος.

Φιλοξενούνται οι δηλώσεις αρκετών Ελλήνων αθλητών, όπως της ιστιοπλόου Σοφίας Μπεκατώρου και της Άλκηστης Αβραμίδου, της εθνικής ομάδας πόλο, οι οποίες επισημαίνου τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ολυμπιονίκες και οι νέοι αθλητές.

Για τη χρηματοδότηση και το σχηματισμό της ομάδας αθλητών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, η επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων της Ελλάδας έχει αναζητήσει ιδιώτες σπόνσορες και αύξησε την εξωτερική βοήθεια από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Παρολαυτά ελάχιστοι από τους 50 αθλητές έχουν λάβει χρήματα για την προετοιμασία τους..

Όπως τονίζει και Σοφία η Μπεκατώρου: ''Έτσι δεν γίνεται... Πρέπει να βρούμε έναν άλλο τρόπο''...

Δεν υπάρχουν σχόλια: