9.2.12

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα...


Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά σε όλη τη χώρα, με τσουχτερό κρύο, χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια στα ορεινά και χιονόνερο στην υπόλοιπη χώρα. Είκοσι ορεινοί οικισμοί, στον Δήμο Πύλης Τρικάλων, παραμένουν αποκλεισμένοι από τα χιόνια. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα... διαρκέσει μέχρι το Σάββατο. Για σήμερα , Πέμπτη, οι χιονοπτώσεις, αν και γενικά ασθενείς, θα συνεχιστούν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια. Έντονες βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ χιονόνερο θα πέσει στη Στερεά Ελλάδα και στο βορειοανατολικό Αιγαίο .



Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -12 στη δυτική Μακεδονία, -5 στα βόρεια και μέχρι 2-3 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χαμηλές θα είναι και οι τιμές το μεσημέρι, καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει τον 1 βαθμό στα βόρεια και τους 4-7 από τη Θεσσαλία και νοτιότερα. Οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο θα φτάσουν τους 12 βαθμούς στη Ρόδο και στο Καστελόριζο



Αττική
Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά και χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 εως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα είναι βόρειοι 4-6 και στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ, με εξασθένηση μέσα στη μέρα.

Θεσσαλονίκη
Μέτριοι βόρειοι άνεμοι και η θερμοκρασία στους 3 βαθμούς, θα κάνουν το κρύο στην Θεσσαλονίκη τσουχτερό. Χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν στα γύρω ορεινά και χιονόνερο μέσα στην πόλη.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: