23.2.12

Στα πράσα έπιασε το ΣΔΟΕ πρατήριο με παράνομη δεξαμενή


Oλόκληρο σύστημα με παράνομη δεξαμενή 50 χιλιάδων λίτρων, που περιείχε ορυκτέλαια και ήταν συνδεδεμένη με παλιά αντλία καυσίμου, προκειμένου να προμηθεύει με ορυκτέλαιο τα ρεζερβουάρ των φορτηγών, εντόπισαν οι άνδρες του ΣΔΟΕ σε πρατήριο της...
παλιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης Καβάλας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, την ώρα του ελέγχου καταλήφθη τουρκικό φορτηγό να έχει εφοδιαστεί με το μείγμα.

Η νόμιμη εκπρόσωπος του πρατηρίου δεν έχει εντοπιστεί και αναζητείται, ενώ συνελήφθησαν ο υπεύθυνος, η λογίστρια, τρεις πακιστανοί υπάλληλοι, οι δύο χωρίς άδεια παραμονής, ένας έλληνας υπάλληλος και ο τούρκος οδηγός του φορτηγού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ αναφέρει:

"Στις 22-2-20121 υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας προέβησαν σε από κοινού έλεγχο σε πρατήριο της ΠΕΟ Θεσσαλονίκης - Καβάλας, και από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη υπόγειας παράνομης δεξαμενής χωρητικότητας 50.000 λίτρων που περιείχε ορυκτέλαια και η οποία ήταν συνδεδεμένη με παλιά αντλία καυσίμου δια της οποίας διοχετευόταν το ορυκτέλαιο στα ρεζερβουάρ των φορτηγών.

Κατά την ώρα του ελέγχου κατελήφθη τούρκικο φορτηγό να έχει εφοδιασθεί με το παραπάνω μίγμα και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για την πράξη της λαθρεμπορίας.

Επίσης από την έρευνα και τις ληφθείσες καταθέσεις διαπιστώθηκε ότι η παράνομη διάθεση ορυκτελαίου ως καύσιμη ύλη ξεκινούσε από ενάρξεως λειτουργίας του πρατηρίου (11-9-2009) έως 22/2/2012 κατά παράβαση των περί λαθρεμπορίας διατάξεων ποσότητας 1007.000 λίτρων με διαφυγόντες φόρους (ΕΦΚ και ΦΠΑ ) 700.000 ευρώ περίπου.

Η νόμιμη εκπρόσωπος του πρατηρίου δεν ανευρέθη και αναζητείται, ενώ συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του πρατηρίου ,η λογίστρια ,τρείς πακιστανοί υπάλληλοι εκ των οποίων οι δυο χωρίς άδεια παραμονής , ένας Ελληνας υπάλληλος καθώς και ο τούρκος οδηγός του φορτηγού.

Συντάχθηκε μηνυτήρια αναφορά και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα κατά την αυτόφωρη διαδικασία".


www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: