18.2.12

Αυστραλία: Η Πρωθυπουργός στο “Γλέντι” των Ελλήνων...


Η Αυστραλή πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι Αμποτ θα παραστούν στο ”Γλέντι” του μεγάλου Ελληνοαυστραλιανού Φεστιβάλ «Αντίποδες», το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο ...

πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης ,ο οποίος σημείωσε πως η παρουσία της αυστραλιανής ηγεσίας (μαζί με πολυάριθμους άλλους ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς υπουργούς και βουλευτές) αποτελεί την ισχυρότερη ένδειξη της εκτίμησης που χαίρει η ομογένεια αλλά και της επιρροής που έχει στην αυστραλιανή πολιτική ζωή.

Ο κ. Παπαστεργιάδης τόνισε πως μέσα από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα επιδιωχθεί να τονωθεί η υπερηφάνεια των νέων για την ελληνική καταγωγή τους, αλλά και να εκδηλωθεί η συμπαράσταση της ομογένειας προς την δοκιμαζόμενη Ελλάδα.

Εξάλλου, η Κοινότητα αναπτύσσει πολλές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. Τελευταία μάλιστα με πρωτοβουλία της Αυστραλοελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας και της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας κλήθηκαν παροικιακοί οργανισμοί, επιχειρηματίες και ιδιώτες σε ειδική σύσκεψη, για να συζητηθεί μια συντονισμένη προσπάθεια, με σκοπό να βοηθηθούν οι συμπατριώτες μας που έρχονται στην Αυστραλία, λόγω της κρίσης που πλήττει την Ελλάδα.

”Όλοι είμαστε ενήμεροι για τον αυξημένο αριθμό συμπατριωτών μας που έρχονται στην Αυστραλία και ιδιαίτερα στη Μελβούρνη αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, λόγω της οικονομικής κρίσης στην πατρίδα μας” αναφέρεται στην επιστολή και τονίζεται ότι ”ένας μεγάλος αριθμός εξ αυτών αντιμετωπίζουν όχι μόνο πρόβλημα με την άδεια εγκατάστασης και εργασίας στην Αυστραλία, αλλά και σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα. Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα, για την αντιμετώπιση του οποίου πιστεύουμε ότι απαιτείται η συνεργασία όλων μας”.

Υπενθυμίζεται ότι το ”Γλέντι” του φεστιβάλ ”Αντίποδες”, που οργανώνεται από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, είναι το μεγαλύτερο εθνοτικό φεστιβάλ της Αυστραλίας. Φέτος μεταξύ των πολυάριθμων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που θα εμφανιστούν στο διήμερο ”Γλέντι” θα εμφανιστεί και ο δημοφιλής Έλληνας τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: