6.3.12

Κερκυραίος εισέπραττε επί 10 χρόνια παρανόμως επίδομα τυφλού, που ανήκε σε τυφλό συγγενή του...


Το επίδομα κοινωνική πρόνοιας τυφλού από την Κέρκυρα, ο οποίος είχε πεθάνε πριν από 10 χρόνια, έπαιρνε παράνομα συγγενής του, σύμφωνα με τους ελέγχους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κέρκυρας. Από 30.000 έως 70.000 ευρώ εκτιμάται ότι πήραν παράνομα μέσα σε μία δεκαετία, επιτήδειοι Κερκυραίοι, από...
προνοιακά επιδόματα συγγενικών τους προσώπων, τα οποία είτε είχαν αποβιώσει είτε τους είχαν παραχωρήσει πλαστά πιστοποιητικά.
Εισέπραττε επί 10 χρόνια παρανόμως επίδομα τυφλού

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κέρκυρας έκανε εξονυχιστικούς ελέγχους σε 2.500 φακέλους, κατά την διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι κάποιοι έπαιρναν παράνομα τα επιδόματα.

Μάλιστα, υπήρχαν περιπτώσεις δικαιούχων που εμφανίζονταν ότι ήταν τυφλοί, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε μέσα από τα πιστοποιητικά και τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν οι φερόμενοι ως δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου, σε μερικές περιπτώσεις Κερκυραίοι εκλήθησαν και επέστρεψαν τα χρήματα, τα οποία κακώς είχαν λάβει, στο ταμείο του Δήμου Κέρκυρας. Ωστόσο, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, τα χρήματα αυτά που παρανόμως έχουν εισπραχθεί, δεν έχουν επιστραφεί.

«Μία περίπτωση είναι ενός τυφλού, που έχει πεθάνει εδώ και μία πενταετία και συγγενής του εισέπραξε παρανόμως 38.000 ευρώ. Μία άλλη περίπτωση, που ανακαλύψαμε πριν από 10 ημέρες, αφορά έναν τυφλό, που έχει πεθάνει εδώ και μία δεκαετία, αλλά ο πληρεξούσιός του τα εισέπραττε κανονικά, ένα ποσό συνολικά 70.000 ευρώ! Είναι μια μεγάλη αδικία αυτό, για όσους δικαιούνται το επίδομα, κατ΄αρχήν» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Αλέκος Πουλής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: