25.3.12

“Γιατί μοίρασα 1.000 κιλά ψάρια στους συμπολίτες μου...”...


HΜήνυμα ότι όταν η ατομική πρωτοβουλία είναι ισχυρή τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα και η κοινωνία μας πιο ανθρώπινη, στέλνει με την ενέργεια του να μοιράσει δωρεάν ένα τόνο ψάρια ένας 40χρονος ιχθυοπώλης από.... την Ιεράπετρα της Κρήτης!

Ο κ. Νεκτάριος Κουγιουμουτζάκης έχοντας πλήρη αντίληψη των δύσκολων ημερών που περνάει η χώρα μας, η οποία βυθίζεται καθημερινά ολοένα και σε μεγαλύτερη κρίση, με οικογένειες να στερούνται ακόμη και αγκάθα πρώτης ανάγκης, αποφάσισε παρότι και ο ίδιος βιώνει μεγάλες δυσκολίες να προσφέρει δωρεάν περίπου 1000 κιλάψάρια στους πολίτες της Ιεράπετρας, χαρίζοντας χαμόγελα και ελπίδα σε δεκάδες οικογένειες.

«Αν ο κάθε ένας από εμάς δεν σκέφτεται μόνο τον εαυτό του, αλλά το σύνολο, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, μπορούν να γίνουν καλύτερα» δηλώνει ο κ. Κουγιουμουτζάκης, ο οποίος εξέπληξε ευχάριστα τους συμπολίτες του μια ημέρα πριν τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μοιράζοντας δωρεάν ψάρια - ένα όχι και τόσο προσιτό στις δύσκολες αυτές ημέρες φαγητό.

Όπως αναφέρει ο κύριος Νεκτάριος, αν και τα πράγματα ακόμη και για τον ίδιο είναι πολύ δύσκολα, καθώς τον τελευταίο χρόνο οι πωλήσεις στο ιχθυοπωλείο του έχουν μειωθεί σημαντικά, «είναι κρίμα στις ημέρες μας να πετάμε πράγματα και πόσο μάλλον πράγματα που σε άλλους θα είναι χρήσιμα, έτσι αφού έκανα μια καλή ψαριά η οποία ήταν αδύνατο να πουληθεί μέσα σε αυτή τη συγκυρία, θεώρησα ότι θα ήταν καλό και θα έδινε χαρά σε αρκετές οικογένειας η ενέργεια αυτή, για αυτό και την έκανα".

«Είναι τραγικό να βλέπεις ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν φαγητό» μας λέει, μια τέτοια εικόνα το προηγούμενο βράδυ στη αγορά του Ηρακλείου τον έκανε να μην το σκεφτεί δεύτερη φορά και να μοιράσει δωρεάν τα ψάρια, θέλοντας έτσι να στείλει και ένα μήνυμα προς όλους τους παραγωγούς «να μην πετάνε τίποτα στα σκουπίδια, αλλά να το διαθέτουν στον κόσμο που περνάει δύσκολα».

Αυτό που εισπράττει από τον κόσμο καθημερινά είναι η αίσθηση ότι δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει προοπτική, μας λέει και «αυτό είναι απογοητευτικό» τονίζει, εκφράζοντας παράλληλα και το δικό του παράπονο για τις αποφάσεις της πολιτείας όσον αφορά στο κλάδο των ψαράδων. «Το κράτος, η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έχει εγκαταλείψει, οι αποφάσεις τους μας οδηγούν στην καταστροφή, πρέπει να υπάρξουν επιτέλους προτάσεις για να βοηθηθεί αυτό το επάγγελμα. Ο ψαράς έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλες δυσκολίες καθημερινά», μας αναφέρει.

Ο κ. Νεκτάριος βρίσκεται στις θάλασσες της Κρήτης από 10 χρονών καθώς συνεχίζει μια οικογενειακή παράδοση στην Ιεράπετρα,- ψαράς και ο πατέρας του- και έχει έρθει αντιμέτωπος με μεγάλες δυσκολίες στην προσπάθεια του να βγάλει μια καλή ψαριά, παρόλα αυτά συνεχίζει και δίνει μάλιστα μαθήματα ανθρωπιάς προ όλους μας.

Μακάρι να μιμηθούν την πράξη του κι άλλοι…
prothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: