20.3.12

156.000 ευρώ συν ΦΠΑ κόστισαν τα τετράδια των Πανελλαδικών εξετάσεων...


Τα τετράδια των Πανελλαδικών εξετάσεων κόστισαν 156.000 ευρώ συν το ΦΠΑ και θα είναι έτοιμα μέχρι τις 30 Απριλίου δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτης στη συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Όσον αφορά στα σχολικά βιβλία της επόμενης χρονιάς, ο... κ.Μπαμπινιώτης τόνισε ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει από τον ΔΙΟΦΑΝΤΟ, μέχρι τις 10 Ιουλίου τα βιβλία θα βρίσκονται σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και μέχρι τις 20 Αυγούστου σε όλα τα Δημοτικά. Σχετικά με τις συναντήσεις που είχε με τις Ομοσπονδίες των καθηγητών και των δασκάλων, ο Υπουργός τόνισε ότι θα προωθηθεί Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με διαφορετικό όμως τρόπο από των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ διευκρίνισε ότι στόχος είναι οι εκπαιδευτικοί με αρνητική αξιολόγηση να μην απολύονται αλλά να επιμορφώνονται.

Για το νόμο της Ανώτατης Εκπαίδευσης ο κ. Μπαμπινιώτης επανέλαβε ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί ενώ τόνισε ότι το Υπουργείο δεν χρησιμοποιεί την χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων ως μέσο πίεσης για την εφαρμογή του. Τέλος ανακοίνωσε την παροχή βοήθειας από τα σχολεία της Κύπρου που έχουν συγκεντρώσει 500.000 ευρώ τα οποία μέσω των μηχανισμών των σχολείων θα διατεθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη και όχι με τη μορφή συσσιτίων στα σχολεία...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: