2.3.12

«Κλείδωσε» για τις 18 Μαρτίου η εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση...



Την Κυριακή 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, από τη βάση, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, το οποίο ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η...

διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης το διήμερο 9 και 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ και εν συνεχεία η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Μαρτίου, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες πρέπει να πληρούν όλους τους όρους του Καταστατικού του Κινήματος.

Στην Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα συμμετέχουν οι κύριοι Καρχιμάκης, Ασκούνης, Ανδρουλάκης, Μίχας, Σαλαγιάννης, Ανωμερίτης, Έξαρχος και οι κυρίες Χαλάτση, Κοππά, Αντωνίου και Σκύρα.


«Οι φιλοδοξίες των υποψήφιων διαδόχων θα κριθούν από την κοινωνία»

«Οι θεμιτές φιλοδοξίες του καθενός, θα κριθούν στην κοινωνία» τόνισε νωρίτερα, αναφερόμενος εμμέσως στους υποψήφιους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου κατά την τοποθέτηση του στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι στην επερχόμενη Εθνική Συνδιάσκεψη θα συζητηθεί ανοιχτά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον το κινήματος, ενώ αναφερόμενος στις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου υπογράμμισε ότι «η ενότητά μας πρέπει να στηρίζεται σε γερές βάσεις. Σε αρχές και αξίες. Όλοι οφείλουμε να εγγυηθούμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις στο Κίνημά μας».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, πρέπει να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των αποφάσεών μας», και προσέθεσε ότι το κόμμα, δεν έχει λόγο ύπαρξης αν δεν προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, ο κ. Παπανδρεου υπογράμμισε ότι «τώρα όλα είναι στο χέρι μας, ώστε να εγγυηθούμε ότι θα κάνουμε πράξη όλα όσα χρειάζονται για να βγει η χώρα με ασφάλεια από την κρίση και παράλληλα ό,τι απαιτείται για να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον μια παρόμοια κατάσταση και να κάνουμε όλες εκείνες τις αλλαγές με τις οποίες θα διαμορφώσουμε ένα νέο τοπίο».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο ίδιος ενδιαφέρεται για τη «δημοσιονομική υπευθυνότητα» και όχι για τη «δημοσιονομική λιτότητα», ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή στρατηγική για την ανάπτυξη.

Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε πάνω του όλο το βάρος της σωτηρίας της χώρας, και μετά από αυτό όλοι μιλούν εκ του ασφαλούς...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: