15.3.12

Κλειστό λόγω απεργίας την Τρίτη, 20 Μαρτίου, το νοσοκομείο «Σωτηρία»...


Κλειστό θα παραμείνει την Τρίτη, 20 Μαρτίου, το νοσοκομείο "Σωτηρία", καθώς γιατροί και εργαζόμενοι θα απεργήσουν διαμαρτυρόμενοι για τις «μη αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας», όπως υποστηρίζουν, ενώ ζητούν «πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, καμία... μείωση του αριθμού των κλινών και άμεση πρόσληψη των ήδη κριθέντων, εδώ και μια 2ετία, σε θέσεις ειδικευμένων γιατρών για τη στελέχωση των τμημάτων του νοσοκομείου».

Την ίδια μέρα, γιατροί και εργαζόμενοι θα βρίσκονται στην κλειστή είσοδο του νοσοκομείου για να ενημερώσουν τον κόσμο για τα προβλήματα.

Το νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» είναι ένα από τα παλαιότερα Νοσοκομεία της Ελλάδας.

Ιδρύθηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα. Αποτέλεσε το πρώτο λαϊκό φθισιατρείο της χώρας, που αναμορφώθηκε περί τα τέλη της δεκαετίας του ΄30 σε υπερσύγχρονο σανατόριο, παρά τις επικρατούσες τότε αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Τα τελευταία χρόνια, τα νεότερα υγειονομικά δεδομένα επέβαλαν τη μετεξέλιξή του σε Γενικό Νοσοκομείο, με επίκεντρο τα νοσήματα του θώρακα.

Είναι το δεύτερο σε αριθμό κλινών νοσοκομείο στην Ελλάδα και λειτουργεί πάντα με πληρότητα 80-90%.

Το νοσοκομείο εξακολουθεί και σήμερα, όπως αναφέρουν οι γιατροί σε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσής τους, να πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση της φυματίωσης.

Από τα περίπου 700 περιστατικά νέων περιπτώσεων φυματίωσης, που δηλώνονται ετησίως, τα 550 προέρχονται από το νοσοκομείο «Σωτηρία».

Το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά επί 24ώρου βάσεως για τα πνευμονολογικά περιστατικά και δέχεται μεγάλο αριθμό όγκο ασθενών από όλη την Ελλάδα.

«Τα τελευταία, όμως, χρόνια, σταδιακά το Νοσοκομείο υποβαθμίζεται, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο που του αρμόζει. Η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο και τα προβλήματα έχουν μεγιστοποιηθεί», αναφέρουν οι γιατροί...


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: