21.3.12

Γ. Αλογοσκούφης: Η ΝΔ δεν παραποίησε στατιστικά στοιχεία το 2009...


Αντιστρέφει τα πυρά στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης για το θέμα του ελλείμματος του 2009.
Στο υπόμνημα που απέστειλε στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής καταλογίζει στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προ... 2004 και μετά το 2009 την ευθύνη για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων της χώρας.
«Παραποίηση στατιστικών στοιχείων καταγγέλθηκε για την κυβέρνηση Παπανδρέου, με την πρόχειρη και αστήρικτη αναθεώρηση του Οκτωβρίου του 2009, από στελέχη όχι μόνο της ΕΣΥΕ επί κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και από στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που διόρισε η κυβέρνηση Παπανδρέου», τονίζει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις κατηγορίες Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στην κατάθεσή του απέδωσε «πολύ σοβαρές ευθύνες απόκρυψης» στον υπουργό που συνέταξε τον Προϋπολογισμό του 2009 – φωτογραφίζοντας τον κ. Αλογοσκούφη – και σε αυτόν που τον εκτέλεσε μέχρι τον Οκτώβριο – φωτογραφίζοντας τον κ. Παπαθανασίου – αναφέρει στο υπόμνημά του: «Όπως γνωρίζετε η θητεία μου στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τερματίστηκε στις 7 Ιανουαρίου του 2009, με αποτέλεσμα να μην έχω καμία ιδιαίτερη γνώση για τις συνθήκες εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2009 και τη διαμόρφωση του ελλείμματος για τη χρονιά εκείνη».

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ αφού έκανε μία ιστορική αναδρομή των πεπραγμένων του στο Υπουργείο Οικονομικών την περίοδο 2004-2008, διάστημα κατά το οποίο, όπως επεσήμανε, η ελληνική οικονομία παρουσίασε υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης, αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αύξηση των πραγματικών μισθών και μείωση της ανεργίας, σε αντίθεση με την πλήρη κατάρρευση της οικονομίας μετά την ανάληψη των ευθυνών από την κυβέρνηση Παπανδρέου εκτίμησε ότι «αυτό που οδήγησε την Ελλάδα στη δίνη της κρίσης ήταν οι χειρισμοί της κυβέρνησης Παπανδρέου και όχι οι πολιτικές της κυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος είχε προεκλογικά προειδοποιήσει για τους επερχόμενους κινδύνους».

Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση Καραμανλή παρέλαβε ελλείμματα ύψους 8% και ένα δημόσιο χρέος ύψους 100% και ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που επιχειρήθηκε «ανακόπηκε και εν μέρει αντιστράφηκε λόγω της κρίσης, της παγκόσμιας ύφεσης και των πολιτικών περιορισμών που προέκυψαν, όπως συνέβη στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης».

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: