29.3.12

Δεν φαίνεται να βρίσκει ποινικές ευθύνες η εξεταστική για το έλλειμμα του 2009...


Αυλαία, χωρίς ποινικές ευθύνες, φαίνεται να ρίχνει αύριο, Παρασκευή, η εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση του ελλείμματος του 2009.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία του οποίου συστάθηκε η εξεταστική για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες- απαλλάσσει από κάθε ευθύνη τα ... δικά του στελέχη ενώ καταλογίζει πολιτικές ευθύνες και όχι ποινικές- στη ΝΔ, σε κεντρικό επίπεδο ως κυβέρνηση την επίμαχη περίοδο αλλά και στον τελευταίο προ των εκλογών του 2009 Υπουργό Οικονομικών της ΝΔ Γιάννη Παπαθανασίου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής, εν όψει της αυριανής κατάθεσης του πορίσματός της, σύμφωνα με πληροφορίες δεν ετέθη θέμα ποινικών ευθυνών, αλλά υπάρχουν σαφέστατα πολιτικές ευθύνες οι οποίες θα αποδοθούν.

Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ φέρεται να καταθέτει δικό του πόρισμα, με το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κάνει λόγο για κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ενώ καταλογίζει πολιτικές ευθύνες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, στον τότε Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Σε ότι αφορά δε, στη ΝΔ, ο ΛΑΟΣ φέρεται απλώς να παρατηρεί ότι επί διακυβέρνησής της επί πολλούς μήνες δεν έκανε αυτά που έπρεπε για να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Χωριστό πόρισμα αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να καταθέσουν και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές μέλη της εξεταστικής, η κα Έλσα Παπαδημητρίου και Ηλίας Θεοδωρίδης οι οποίοι αναμένεται να κάνουν λόγο για πολιτικές και όχι για ποινικές ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι στην εξεταστική επιτροπή συμμετείχαν μόνο το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑΟΣ και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ εξ αρχής απείχε η ΝΔ και το ΚΚΕ και λίγο πριν τη λήξη των εργασιών της εξεταστικής αποχώρησε και ο ΣΥΡΙΖΑ...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: